viteză
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Amenzi pe autostrăzi. 76 de şoferi au depăşit viteza de 180 km/h

Amenzi pe autostrăzi. 76 de şoferi au depăşit viteza de 180 km/h

În ultima săptămână, 76 de şoferi au fost despistaţi de poliţişti circulând cu viteză excesivă pe autostrăzi. Pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise, amenda este cuprinsă între 1.305 şi 2.900 de lei.

În perioada 6-12 noiembrie, pe autostrada A1, 52 de şoferi au fost înregistraţi circulând cu viteze cuprinse între 181 şi 229 km/h, pe autostrada A2, au fost depistaţi 9 şoferi care circulau cu viteze între 181 şi 201 km/h, iar pe autostrada A3, au fost depistaţi 15 şoferi care au depăşit limita legală de viteză, circulând cu viteze cuprinse între 181 şi 220 km/h.

Viteza maximă a fost înregistrată la data de 10 noiembrie, când poliţiştii care acţionează pe A1 au depistat un bărbat, de 40 de ani, conducând cu viteza de 229 km/h. Acesta a fost sancţionat cu amendă de 2.900 de lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

Toţi conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei şi le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Poliţia Română reaminteşte că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranţa rutieră, atunci când se circulă în condiţii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

De asemenea, se aplică sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

șoferi
Siguranţă rutieră

Doar 3 șoferi români din 10 respectă limita de viteză în oraș

Doar 3 șoferi români din 10 respectă, de obicei, limita de viteză...

siguranța rutieră
Siguranţă rutieră

România are nevoie de măsuri urgente pentru a îmbunătăți siguranța rutieră

Accidentele grave înseamnă nu doar bunuri avariate, ci vieți pierdute, familii destrămate...

giurgiu
Siguranţă rutieră

Lucrări de reparaţii pe Podul Prieteniei. Trafic restricţionat între PTF Giurgiu şi Ruse

În perioada 28-31 august 2023 vor fi demarate lucrări de reparaţii pe...

siguranţă rutieră
Siguranţă rutieră

Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, propune măsuri urgente pentru siguranţă rutieră

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, i-a propus premierului Marcel...