Advertisement

Home Administrare flote Asigurări Cum să economisești bani la achiziționarea unei polițe RCA

Cum să economisești bani la achiziționarea unei polițe RCA

Piața asigurărilor auto din România a fost martora unei creșteri notabile a costurilor asociate cu polițele RCA, provocând astfel o reală preocupare în rândul conducătorilor auto. Această fluctuație de prețuri este influențată de o serie de factori, inclusiv tipul vehiculului, capacitatea motorului, profilul proprietarului și alți parametri specifici.

În pofida acestor majorări, este de remarcat că există companii de asigurări care vin în întâmpinarea șoferilor oferind discounturi substanțiale pentru acele mașini care corespund anumitor criterii predefinite.

Acest lucru reprezintă o oportunitate pentru posesorii de autovehicule de a beneficia de tarife avantajoase la asigurările obligatorii, subliniind importanța alegerii înțelepte a ofertei de asigurare, care să corespundă atât nevoilor individuale cât și caracteristicilor specifice ale mașinii deținute.

De ce este importantă asigurarea RCA și care este situația pieței din România?

În contextul actual al pieței auto din România, asigurarea RCA (Răspundere Civilă Auto) ocupă un rol esențial, oferind protecție financiară pentru terții afectați în urma unor accidente rutiere. Această asigurare, mandatorie pentru toți șoferii care conduc pe drumurile publice ale țării, vizează compensarea daunelor materiale, precum și acoperirea costurilor asociate cu decesul sau rănirea corporală produse de vehiculele asigurate.

Piața asigurărilor RCA din România a fost martora unor schimbări semnificative, marcând o contracție a numărului de furnizori disponibili. Această situație a fost generată în principal de problemele financiare întâmpinate de anumite companii, precum insolvența City Insurance, Euroins și retragerea Uniqa Asigurări din sector, evenimente supravegheate îndeaproape de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Cum să economisești bani atunci când achiziționezi polițe RCA

Prețurile asigurărilor auto variază considerabil, influențate de mai mulți factori, inclusiv vârsta șoferului și capacitatea cilindrică a vehiculului condus. Tinerii sub 30 de ani, deținători de mașini cu motoare de peste 2.500 cmc, se confruntă adesea cu cele mai ridicate tarife, care pot atinge suma de 4.709 lei anual. De cealaltă parte, conducătorii auto cu vârste între 51 și 60 de ani, care preferă mașini cu motoare de până la 1.200 cmc, beneficiază de cele mai accesibile polițe de asigurare obligatorie.

Există strategii legale prin care șoferii pot reduce considerabil costurile asigurărilor. O practică mai puțin cunoscută implică solicitarea a cel puțin trei oferte diferite de la companii de asigurare.

Dacă acestea depășesc cu 36% tariful de referință, conducătorii auto pot apela la Biroul Asigurătorilor Auto Români (BAAR) pentru a negocia un tarif mai avantajos. Această abordare poate conduce la economii substanțiale, transformând o poliță de 1.600 de lei într-una de doar 1.100 sau 1.200 de lei.

Achiziționarea polițelor de asigurare online direct de pe site-urile companiilor poate aduce reduceri suplimentare de 1-3%, comparativ cu tarifele practicate în reprezentanțele fizice. Aceste metode subliniază importanța cunoașterii opțiunilor disponibile și a legislației în vigoare pentru a optimiza costurile asigurărilor auto, oferindu-le șoferilor posibilitatea de a beneficia de acoperirea necesară la prețuri mai accesibile.

Principalele avantaje ale asigurărilor RCA online

Încheierea unei asigurări RCA prin intermediul platformelor online se distinge ca fiind o alegere modernă și eficientă, adaptată ritmului accelerat al vieții contemporane. Această metodă aduce un suflu nou în domeniul asigurărilor, punând la dispoziție o modalitate accesibilă și rapidă de a te asigura, eliminând necesitatea deplasărilor fizice și a pierderii de timp în aglomerația urbană.

Prin natura sa, procesul online democratizează accesul la informație, permițând utilizatorilor să exploreze și să compare diferite oferte de asigurare RCA ieftină cu o simplă atingere de ecran sau click de mouse. Acest lucru înseamnă că poți evalua în liniște și fără presiune opțiunile disponibile, asigurându-te că alegerea făcută este cea mai potrivită pentru nevoile și bugetul tău.

Un alt punct de atracție îl reprezintă exclusivitățile financiare, cum ar fi reducerile și promoțiile specifice mediului online. Aceste avantaje financiare nu sunt de neglijat, deoarece pot însemna economii considerabile, făcând asigurarea online nu doar convenabilă, dar și cost-eficientă.

La baza succesului încheierii asigurărilor RCA online stă și designul intuitiv al platformelor, care sunt gândite să ofere o experiență utilizatorului cât mai plăcută și simplificată. Suportul clientului este un punct forte, cu ghiduri detaliate și asistență în timp real, ceea ce face ca întregul proces să fie perceput nu doar ca o necesitate, ci ca o experiență pozitivă în sine.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

coplată
Asigurări

UNSAR: Nu va exista coplata la RCA

Atât Directiva europeană (UE) 2021/2118 privind asigurările auto obligatorii, cât și Codul...

Șoferii români
Asigurări

Șoferii români își doresc să aibă dreptul să întrebe unde își pot repara mașina. Sondaj

Majoritatea covârșitoare a șoferilor români consideră util să primească o listă cu...

șoferi
Asigurări

8 din 10 șoferi vor să știe cât a fost valoarea despăgubirii achitate

8 din 10 șoferi (81%) și-ar dori ca, în cazul în care...

ajutor de stat
Asigurări

FGA a făcut plăți de 1,86 mld. lei pentru creditorii de asigurări ai City Insurance și Euroins

Fondul de Garanatare a Asiguraților (FGA) a instrumentat un număr de 193.067...