Advertisement
VIN
Home Piaţa auto Autoturisme Cum poate schimba tehnologia decodării VIN industria autoturismelor

Cum poate schimba tehnologia decodării VIN industria autoturismelor

Achiziția unei mașini de ocazie nu este întotdeauna cea mai bună alegere, însă pentru ca aceasta să fie una relativ sigură este nevoie să iei în calcul anumite aspecte mai mult sau mai puțin tehnice. Având în vedere criteriile esențiale în vederea alegerii unui autovehicul second hand, vei reuși să faci o alegere potrivită.

Printre aspectele esențiale de luat în calcul se numără și verificarea stării fizice a mașinii și verificarea istoricului. Tehnologia decodării VIN vine în sprijinul celor care doresc să facă o astfel de achiziție mai sigură.

Ce înseamnă decodare VIN?

Fiecare autoturism deține un cod unic prin care poate fi identificat imediat ce a fost produs. Acest cod de identificare a vehiculului, cunoscut sub numele de VIN (prescurtare a denumirii din limba engleză) sau serie de șasiu, poate fi găsit atât în actele mașinii, cât și în cel puțin două locuri din mașină.

Codul VIN nu este necesar numai pentru achiziția de piese de schimb care să se potrivească mașinii, încheierii poliței de asigurare auto sau unor acțiuni diverse de acest fel, ci și verificării istoricului pe care îl are un vehicul în momentul în care este achiziționat de pe piața second hand. O persoană care intenționează să achiziționeze o mașină second hand are posibilitatea de a verifica dacă aceasta are un istoric favorabil sau nu, dacă a fost implicată în anumite accidente, dacă are reviziile tehnice făcute sau alte asemenea aspecte. Pentru aceasta, este utilizat un decodor VIN precum www.checkcardna.com.

Decodarea VIN se referă, așadar, la utilizarea unui instrument de identificare a istoricului pe care îl are un vehicul utilizat în scopuri diverse. Utilitatea pe care o are acest instrument este extrem de crescută, ducând industria autoturismelor într-o direcție favorabilă celor care doresc să facă tranzacții cu mașini deja utilizate.

De ce este benefică decodarea VIN?

Pentru că orice persoană care dorește să achiziționeze un vehicul utilizat se poate folosi de acest instrument pentru a afla istoricul acestuia, utilitatea unui decodor VIN este extrem de crescută. Acesta a revoluționat industria autoturismelor mai ales prin faptul că nu mai pot exista informații ascunse despre vehiculele utilizate, iar viitorul posibil proprietar poate afla informații diverse despre mașina pe care intenționează să o achiziționeze. Prin utilizarea acestui instrument sunt descurajate practicile nelegale ale celor care încearcă să facă afaceri cu mașini într-un mod nu tocmai corect.

Cumpărătorii nu mai pot fi păcăliți cu așa mare ușurință, aceștia fiind mai aproape de a ști totul despre mașina pe care urmează să o cumpere. Viitorul proprietar va ști, astfel, dacă mașina pe care urmează să o achiziționeze a avut parte de incidente nefericite sau de accidente, care este numărul de proprietari anteriori, care este numărul de kilometri reali sau alte asemenea informații. De asemenea, cei care practică înșelătoria sau prețurile exagerate pentru informații neadevărate pe piața second hand beneficiază de avantajele acestei În acest fel, industria mașinilor este schimbată prin bunele practici ale celor cărora le pasă de ceea ce achiziționează, mai ales dacă este vorba despre investiții cu bugete crescute.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

MG ZS
Autoturisme

MG ZS. Atac la rege

Cu ocazia primelor teste pe care importatorul mărcii britanice le-a organizat în...

Autoturisme

Noul Mercedes EQE SUV: Top elemente de confort și variante de personalizare

În domeniul electrificat al inovației auto, Mercedes-Benz își consolidează prezența impresionantă cu...

Autoturisme

Nissan prezintă un concept EV pentru salvare montană

Nissan a găsit un caz de utilizare special pentru sistemul său EV...

AutoturismePiaţa auto

Dacia a anunțat prețurile pentru noul Duster. Când se poate comanda

Dacia a dezvăluit la sfârșitul lunii noiembrie cea de-a treia generație Duster,...