Cum diferă prețurile carburanților în Germania. În sud, cele mai mari, în nord, cele mai mici

Potrivit Oficiului german al Concurenței, prețurile combustibililor diferă masiv între statele federale. Bavaria este în prezent cel mai scump land din acest punct de vedere, iar Berlin sau Bremen, cele mai ieftine.
Preţurile la pompă

Oficiului german al Concurenței (Bundeskartellamt) a mai arătat că diferența de preț între cele mai ieftine regiuni din Germania (în general cele din nord) și cele mai scumpe (în general cele din sud) ajunge și la 27 de eurocenți/litru în cazul și la 24 de eurocenți/litru, în cel al motorinei.

Prețurile regionale ale motorinei în Germania (euro/litru)

Germania

Datele instituției arată, de exemplu, că, în sudul Bavariei, un preț mediu zilnic pentru motorină este cuprins între 2,27 – 2,28 euro/litru, în timp ce în Bremen sau Berlin este de 2,05-2,07 euro/litru. În același timp în Renania de Nord – Westfalia sau în Saxonia, prețurile sunt de aproximativ 2,09-2,13 euro/litru.

Prețurile regionale ale benzinei în Germania (euro/litru)

Germania

În ceea ce privește benzina (E5), în sudul Bavariei prețul mediu este cuprins între 2,19 – 2,20 euro/litru, iar în Berlin, Stuttgart sau Bremen, între 1,93 – 1,96 euro/litru.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Trafic restricționat pe DN 1A, pe o porțiune de un kilometru, în stațiunea Cheia

Începe proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire Sighişoara. Va avea doar o bandă pe sens

 

 

 

Adaugati comentariu