Advertisement

accidente rutiere
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Cu 92 decese/1 milion locuitori, România menține cea mai ridicată rată a mortalităţii în accidente rutiere

Cu 92 decese/1 milion locuitori, România menține cea mai ridicată rată a mortalităţii în accidente rutiere

Se estimează că 19.900 de persoane și-au pierdut viața anul trecut pe șoselele din UE, cu 6% mai mult comparativ cu 2020, conform cifrelor finale privind decesele cauzate de accidente rutiere publicate de Comisia Europeană.

Potrivit executivului comunitar, creșterea a urmat unei scăderi anuale fără precedent, de 17 % între 2019 și 2020, puternic influențată de scăderea nivelurilor de trafic din cauza restricțiilor de deplasare impuse în pandemie.

La nivelul UE, în 2021 s-au înregistrat, în medie, 45 de decese în accidente rutiere la 1 milion de locuitori, cele mai puține în Suedia – 20 decese/1 milion locuitori și Danemarca – 22 decese/1 milion locuitori, și cele mai multe în România – 92 decese/1 milion locuitori și Bulgaria – 81 decese/1 milion locuitori.

Pentru primele șapte luni ale anului 2022, cifrele preliminare indică o creștere medie cu peste 10% a numărului de decese cauzate de accidente rutiere în comparație cu aceeași perioadă a lui 2021.

”Cu toate acestea, tendința actuală este încă sub nivelurile anterioare pandemiei. În cadrul a strategiei sale „Viziunea zero”, Comisia colaborează îndeaproape cu statele membre în sensul unei abordări holistice a unui sistem sigur, care să includă vehicule sigure, infrastructură sigură, utilizarea în condiții de siguranță a drumurilor și o mai bună îngrijire post-coliziune. Se acceptă pe scară largă că această abordare modernă este ce mai bună metodă de abordare a siguranței rutiere”, precizează Comisia Europeană.

De asemenea, în Observatorul european pentru siguranță rutieră, Comisia a publicat o serie de rapoarte care oferă date și analize detaliate cu privire la diverse subiecte legate de siguranța rutieră, precum importanța purtării centurii de siguranță, vulnerabilitatea copiilor, a bicicliștilor și a persoanelor în vârstă ca participanți la trafic sau distragerea atenției conducătorilor auto.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Portal neautorizat pentru achiziția rovinietei. Avertisment CNAIR

BAAR lansează aplicația digitală „Amiabila”, o alternativă la formularul de constatare amiabilă tipărit

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

rar
ServiceSiguranţă rutieră

Avertizările specialiștilor RAR privind reparațiile în service-uri clandestine

”Folosirea unor componente omologate, dar montate la un atelier clandestin, nu înseamnă...

Renault Group
Siguranţă rutieră

Renault Group – training în premieră pentru pompierii IGSU

Sediul Renault Group din România a găzduit o formare pe tema intervențiilor...

Primăria Sectorului 3
Siguranţă rutieră

Primăria Sectorului 3 a dat amenzi, în 2024, de aproape 3 mil. de lei pentru parcare neregulamentară

Anul trecut, Primăria Sectorului 3 a ridicat 5.782 de autovehicule parcate sau...

e-SIGUR
Siguranţă rutieră

Prima sancțiune cu suspendarea dreptului de a conduce aplicată după instalarea sistemului e-SIGUR

Polițiștii din cadrul Direcției Rutiere au întocmit, miercuri, primul proces-verbal de constatare...