Advertisement

accidente rutiere
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Cu 92 decese/1 milion locuitori, România menține cea mai ridicată rată a mortalităţii în accidente rutiere

Cu 92 decese/1 milion locuitori, România menține cea mai ridicată rată a mortalităţii în accidente rutiere

Se estimează că 19.900 de persoane și-au pierdut viața anul trecut pe șoselele din UE, cu 6% mai mult comparativ cu 2020, conform cifrelor finale privind decesele cauzate de accidente rutiere publicate de Comisia Europeană.

Potrivit executivului comunitar, creșterea a urmat unei scăderi anuale fără precedent, de 17 % între 2019 și 2020, puternic influențată de scăderea nivelurilor de trafic din cauza restricțiilor de deplasare impuse în pandemie.

La nivelul UE, în 2021 s-au înregistrat, în medie, 45 de decese în accidente rutiere la 1 milion de locuitori, cele mai puține în Suedia – 20 decese/1 milion locuitori și Danemarca – 22 decese/1 milion locuitori, și cele mai multe în România – 92 decese/1 milion locuitori și Bulgaria – 81 decese/1 milion locuitori.

Pentru primele șapte luni ale anului 2022, cifrele preliminare indică o creștere medie cu peste 10% a numărului de decese cauzate de accidente rutiere în comparație cu aceeași perioadă a lui 2021.

”Cu toate acestea, tendința actuală este încă sub nivelurile anterioare pandemiei. În cadrul a strategiei sale „Viziunea zero”, Comisia colaborează îndeaproape cu statele membre în sensul unei abordări holistice a unui sistem sigur, care să includă vehicule sigure, infrastructură sigură, utilizarea în condiții de siguranță a drumurilor și o mai bună îngrijire post-coliziune. Se acceptă pe scară largă că această abordare modernă este ce mai bună metodă de abordare a siguranței rutiere”, precizează Comisia Europeană.

De asemenea, în Observatorul european pentru siguranță rutieră, Comisia a publicat o serie de rapoarte care oferă date și analize detaliate cu privire la diverse subiecte legate de siguranța rutieră, precum importanța purtării centurii de siguranță, vulnerabilitatea copiilor, a bicicliștilor și a persoanelor în vârstă ca participanți la trafic sau distragerea atenției conducătorilor auto.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Portal neautorizat pentru achiziția rovinietei. Avertisment CNAIR

BAAR lansează aplicația digitală „Amiabila”, o alternativă la formularul de constatare amiabilă tipărit

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

MAE
Siguranţă rutieră

MAE: Recomandări privind trecerea frontierelor bulgare pentru perioada 20 iulie – 15 septembrie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în...

Autostrada A3
Siguranţă rutieră

Trafic închis pe Autostrada A3, în perioada 18-19 iulie. Rutele alternative

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informează că în...

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...

giurgiu-ruse
Siguranţă rutieră

Miercuri încep lucrările de reparație pe Podul Giurgiu – Ruse. Durata estimată, 730 de zile

Lucrările de reparație pe tronsonul bulgar al Podului Giurgiu – Ruse încep...