sancţiuni
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Controale rutiere pe autostrăzi. Peste 2.000 de sancţiuni aplicate într-o săptămână

Controale rutiere pe autostrăzi. Peste 2.000 de sancţiuni aplicate într-o săptămână

Ca urmare a controalelor realizate în perioada 13 – 19 februarie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au aplicat 2.085 de sancţiuni contravenţionale celor care nu au respectat legislaţia, dintre care 325 de sancţiuni pentru depăşirea limitei legale de viteză şi 247 pentru lipsa centurii de siguranţă.

De asemenea, au fost aplicate 45 de sancţiuni pentru defecţiuni tehnice, 27 pentru lipsa Inspecţiei Tehnice Periodice şi 567 pentru nerespectarea, de către, șoferii de camion, a O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

Poliţiştii au aplicat 7 sancţiuni persoanelor aflate sub influenţa alcoolului la volan, 40 pentru staţionarea pe banda de urgenţă, 3 pentru depăşiri neregulamentare, 1 pentru mers pe sens opus şi 2 pentru conducere agresivă.

Au fost reţinut 69 de permise de conducere, dintre care 36 pentru viteză și 7 pentru alcool și au fost retrase 74 de certificate de înmatriculare.

Exemple

Potrivit datelor transmise de IGPR. la data de 18 februarie 2023, poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A1 Bucureşti – Râmnicu-Vâlcea au depistat un bărbat, care conducea un autoturism, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce. În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În ziua de 15 februarie 2023, poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A1 Bucureşti – Râmnicu-Vâlcea au depistat un bărbat, conducând un autovehicul, cu viteza de 186 km/h. Conducătorul a fost sancţionat contravenţional, iar ca măsură complementară, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

La data de 14 februarie 2023, poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A1 Deva – Nădlac au sancţionat o societate, cu amendă de 6.000 de lei, întrucât nu a descărcat, la sediul firmei, datele de pe cartela conducătorului auto, un bărbat, de 48 de ani, angajat al societăţii, perioada permisă de descărcare fiind depaşită, cu 120 de zile.

La data de 14 februarie 2023, poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A1 Deva – Nădlac au depistat un bărbat, cetăţean bulgar, care efectua transport de marfă cu un ansamblu rutier format dintr-o autoutilitară şi o semiremorcă, în timp ce utiliza un dispozitiv de tip magnet, care ar fi dus la alterarea datelor înregistrate de aparatul tahograf.

În ziua de 13 februarie 2023, poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, au depistat, în trafic, un bărbat, în timp ce conducea un autovehicul, iar în urma efectuării verificărilor în bazele de date ale Poliţiei Române, a rezultat faptul că acesta figura cu dreptul de a conduce anulat. De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea conducătorului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma administrării probatoriului, la data de 13 februarie, faţă de bărbatul, de 51 de ani, din municipiul Constanţa, a fost dispusă reţinerea, pentru 24 de ore. La data de 14 februarie, Judecătoria Lehliu-Gară a emis, pe numele bărbatului, un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

La data de 13 februarie 2023, poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A3 Turda – Borş au depistat un bărbat, care a condus un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară şi o semiremorcă, pe autostrada A3, tronsonul Câmpia-Turzii – Nădăşelu. În urma controlului efectuat, s-a constatat că acesta a intervenit abuziv asupra aparaturii tahograf cu un dispozitiv tip magnet, astfel încât aparatura înregistra repaus, deşi vehiculul se afla în mers. În cauză au fost dispuse măsurile legale.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Vrei să faci car sharing? Află cum trebuie să te pregătești pentru a câștiga bani

Licitații pentru 6 noi pasaje rutiere pe DN 6, DN 1, DN 2 și DN 28

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

șoferi
Siguranţă rutieră

Doar 3 șoferi români din 10 respectă limita de viteză în oraș

Doar 3 șoferi români din 10 respectă, de obicei, limita de viteză...

siguranța rutieră
Siguranţă rutieră

România are nevoie de măsuri urgente pentru a îmbunătăți siguranța rutieră

Accidentele grave înseamnă nu doar bunuri avariate, ci vieți pierdute, familii destrămate...

giurgiu
Siguranţă rutieră

Lucrări de reparaţii pe Podul Prieteniei. Trafic restricţionat între PTF Giurgiu şi Ruse

În perioada 28-31 august 2023 vor fi demarate lucrări de reparaţii pe...

siguranţă rutieră
Siguranţă rutieră

Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, propune măsuri urgente pentru siguranţă rutieră

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, i-a propus premierului Marcel...