Advertisement

sancţiuni
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Controale rutiere pe autostrăzi. Peste 2.000 de sancţiuni aplicate într-o săptămână

Controale rutiere pe autostrăzi. Peste 2.000 de sancţiuni aplicate într-o săptămână

Ca urmare a controalelor realizate în perioada 13 – 19 februarie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au aplicat 2.085 de sancţiuni contravenţionale celor care nu au respectat legislaţia, dintre care 325 de sancţiuni pentru depăşirea limitei legale de viteză şi 247 pentru lipsa centurii de siguranţă.

De asemenea, au fost aplicate 45 de sancţiuni pentru defecţiuni tehnice, 27 pentru lipsa Inspecţiei Tehnice Periodice şi 567 pentru nerespectarea, de către, șoferii de camion, a O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

Poliţiştii au aplicat 7 sancţiuni persoanelor aflate sub influenţa alcoolului la volan, 40 pentru staţionarea pe banda de urgenţă, 3 pentru depăşiri neregulamentare, 1 pentru mers pe sens opus şi 2 pentru conducere agresivă.

Au fost reţinut 69 de permise de conducere, dintre care 36 pentru viteză și 7 pentru alcool și au fost retrase 74 de certificate de înmatriculare.

Exemple

Potrivit datelor transmise de IGPR. la data de 18 februarie 2023, poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A1 Bucureşti – Râmnicu-Vâlcea au depistat un bărbat, care conducea un autoturism, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce. În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În ziua de 15 februarie 2023, poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A1 Bucureşti – Râmnicu-Vâlcea au depistat un bărbat, conducând un autovehicul, cu viteza de 186 km/h. Conducătorul a fost sancţionat contravenţional, iar ca măsură complementară, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

La data de 14 februarie 2023, poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A1 Deva – Nădlac au sancţionat o societate, cu amendă de 6.000 de lei, întrucât nu a descărcat, la sediul firmei, datele de pe cartela conducătorului auto, un bărbat, de 48 de ani, angajat al societăţii, perioada permisă de descărcare fiind depaşită, cu 120 de zile.

La data de 14 februarie 2023, poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A1 Deva – Nădlac au depistat un bărbat, cetăţean bulgar, care efectua transport de marfă cu un ansamblu rutier format dintr-o autoutilitară şi o semiremorcă, în timp ce utiliza un dispozitiv de tip magnet, care ar fi dus la alterarea datelor înregistrate de aparatul tahograf.

În ziua de 13 februarie 2023, poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, au depistat, în trafic, un bărbat, în timp ce conducea un autovehicul, iar în urma efectuării verificărilor în bazele de date ale Poliţiei Române, a rezultat faptul că acesta figura cu dreptul de a conduce anulat. De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea conducătorului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma administrării probatoriului, la data de 13 februarie, faţă de bărbatul, de 51 de ani, din municipiul Constanţa, a fost dispusă reţinerea, pentru 24 de ore. La data de 14 februarie, Judecătoria Lehliu-Gară a emis, pe numele bărbatului, un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

La data de 13 februarie 2023, poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A3 Turda – Borş au depistat un bărbat, care a condus un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară şi o semiremorcă, pe autostrada A3, tronsonul Câmpia-Turzii – Nădăşelu. În urma controlului efectuat, s-a constatat că acesta a intervenit abuziv asupra aparaturii tahograf cu un dispozitiv tip magnet, astfel încât aparatura înregistra repaus, deşi vehiculul se afla în mers. În cauză au fost dispuse măsurile legale.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Vrei să faci car sharing? Află cum trebuie să te pregătești pentru a câștiga bani

Licitații pentru 6 noi pasaje rutiere pe DN 6, DN 1, DN 2 și DN 28

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

siguranţa rutieră a copiilor
Siguranţă rutieră

Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de MAI și Ministerul Educației

Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în colaborare cu Ministerul Educației, a publicat trei...

drogați
Siguranţă rutieră

Noi norme rutiere privind încălcarea regulilor de circulație în străinătate

În condițiile în care aproximativ 40% din încălcările transfrontaliere ale normelor de...

ZF LIFETEC
Siguranţă rutieră

ZF redenumește Divizia de Sisteme de Siguranță Pasivă în ZF LIFETEC

ZF a anunțat rebrandingul Diviziei Sisteme de Siguranță Pasivă în „ZF LIFETEC”,...

semnalizarea rutieră
JuridicSiguranţă rutieră

Codul Rutier, completat cu noi reglementări privind semnalizarea pe șosele

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru modificarea OUG privind circulaţia pe...