Continental transferă tehnologia head-up display de la mașini la tramvaie

Continental a dezvoltat un head-up display (HUD) pentru tramvaie. Soluția de afișare de la furnizorul intern de servicii de dezvoltare și producție Continental Engineering Services (CES) are scopul de a face traficul intraurban mai sigur, asigurându-se că șoferii de tramvai își pot concentra întreaga atenție asupra a ceea ce se întâmplă pe drum. Acest lucru permite, de asemenea, o reducere a numărului de manevre de frânare de urgență.Continental

Tramvaiele operează în mare parte în trafic intens și frecvent provocator din interiorul orașului, un mediu în care numărul de utilizatori ai drumurilor neprotejați este în creștere: mai mulți oameni merg cu bicicleta sau merg cu trotinete electrice sau mopede electrice compacte. Mai mult, mulți utilizatori ai drumurilor se lasă distrași de telefoanele lor mobile. Potrivit informațiilor de la serviciile de transport, acest lucru a dus la un număr tot mai mare de accidente, inclusiv cele cu tramvaie.

Comandat de un producător de vehicule feroviare, Continental Engineering Services aduce în prezent afișajul inovator la maturitate de producție. Acesta va fi utilizat inițial în Europa de la jumătatea acestui an. CES desfășoară aici o activitate de pionierat importantă: până în prezent, afișajele head-up reale au fost inexistente în transportul feroviar. Componentele cheie ale afișajului, inclusiv sursa puternică de lumină, provin din portofoliul auto Continental și sunt deja instalate în diferite modele de vehicule de la marii producători de automobile.

„Odată cu dezvoltarea unui display head-up pentru tramvaie, facem un pas major către o mai mare siguranță în transportul feroviar urban”, explică Dr. Christoph Falk-Gierlinger, General Manager al CES. „Informațiile afișate anterior pe diferite instrumente din cockpit pot fi acum plasate în câmpul vizual al șoferului prin intermediul unui afișaj central head-up. Vederea lor nu este distrasă de la trafic. Călătoria va deveni mai sigură pentru șoferii de tramvai și pentru pasageri.”

Prezentă și în România, cu sediul din Timișoara, CES deservește în special companii din estul Europei care au în portofoliu și proiecte care presupun producție în serie limitată. Clienții beneficiază de acces exclusiv la tehnologiile deja încercate și testate de Continental.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Viteza maximă de circulație pe drumurile expres va fi de 120 km/h

ANAF își reînnoiește flota cu 40 de autoturisme prin Rabla Clasic

 

 

 

Adaugati comentariu