Consiliul Concurenţei investighează compania Audatex Services pentru un posibil abuz de poziţie dominantă

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie ce vizează un posibil abuz de poziție dominantă al companiei Audatex Services în relația cu unitățile de service auto pe piața din România a serviciilor software specializate pentru evaluarea și administrarea daunelor auto, a reparațiilor și lucrărilor de mentenanță pentru autovehicule.
audatex

Autoritatea de concurență are indicii privind un posibil comportament abuziv Audatex în relația cu clienții – unități de service auto. În acest context, Consiliul Concurenţei a efectuat o inspecţie inopinată la sediul companiei investigate.

Inspecţia inopinată a fost autorizată de Curtea de Apel Bucureşti, fiind justificată de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.

Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, compania implicată riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Bosch Future Mobility Challenge – prima ediție cu participare globală a avut loc la Cluj-Napoca

Renault vinde afacerea din Rusia și participația la producătorul Lada pentru o sumă simbolică

 

 

 

Adaugati comentariu