Condusul defensiv poate reduce daunele cu 25%

În doi ani de când ALD Automotive a lansat Programul de condus defensiv, utilizatorii flotei sale de autovehicule au redus numărul de daune cu 25%, ca urmare a participării la cursuri.

Programul este organizat în parteneriat cu Titi Aur şi a fost urmat de aproape 750 de conducători ai autovehiculelor ALD Automotive. În urma evaluării daunelor produse înainte şi după ce conducătorii auto au participat la program, rezultatele au mai arătat că 40% dintre şoferi au redus numărul de accidente, ceea ce indică un progres în stilul lor de condus.

Pentru mai multă acurateţe, analiza a luat în considerare daunele declarate ca fiind cauzate din vina şoferilor. Valoarea totală a acestor daune a fost diminuată cu 9% după participarea la cursuri.

Pe parcursul programului, participanţii sunt învăţaţi, prin utilizarea unor instrumente de pregătire unice, cum să-şi îmbunătăţească abilităţile de condus, prin însuşirea de tehnici de condus preventiv şi de control a maşinii în situaţii imprevizibile din trafic, prin testarea unor simulatoare auto speciale.

(Articol publicat revista în AutoExpert Flote, noiembrie 2013)

 

Adaugati comentariu