Advertisement
Giurgiu
Home Infrastructură CNAIR a reziliat contractul pentru Varianta de Ocolire Bacău

CNAIR a reziliat contractul pentru Varianta de Ocolire Bacău

CNAIR a transmis antreprenorului turc Eko Insaat Ve Ticaret AS înştiinţarea de reziliere a contractului pentru execuţia Variantei de Ocolire a municipiului Bacău, după ce acesta a anunţat oficial că este în imposibilitatea de a susţine financiar lucrările.

„După ce antreprenorul turc a anunţat oficial că este în imposibilitatea de a susţine financiar lucrările, Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere SA a transmis acestuia înştiinţarea de reziliere a contractului, în data de 12.04 2017. Compania va lua măsuri pentru reţinerea garanţiei de bună execuţie, în cuantum de 39.388.139,84 lei şi a garanţiei pentru plata avansului în cuantum de 74.089.091,03 lei”, menţionează reprezentanţii CNAIR.

În perioada imediat următoare, Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va întreprinde demersurile necesare.

La începutul lunii aprilie, CNAIR a fost informată de Eko Insaat Ve Tic AS că se află într-o situaţie financiară dificilă, generată de evoluţia negativă a unor proiecte gestionate pe alte pieţe, care a dus la blocarea accesului la conturile bancare. În context, antreprenorul turc a anunţat că se află în imposibilitatea gestionării proiectului de execuţie a Variantei de Ocolire Bacău, din cauza măsurilor restrictive impuse în ţara de origine, situaţie care va afecta şi sucursala din România.

Potrivit prevederilor contractuale, beneficiarul este îndreptăţit să rezilieze contractul, inclusiv dacă antreprenorul abandonează lucrările sau demonstrează în alt fel intenţia de a nu continua îndeplinirea obligaţiilor din contract ori dacă devine falit sau insolvabil, intră în proces de lichidare, primeşte un ordin de punere sub sechestru împotriva sa, ajunge la un acord cu creditorii săi, desfăşoară în continuare o afacere sub coordonarea unui administrator judiciar, curator sau manager în beneficiul acestor creditori sau dacă se întâmplă orice alt eveniment care (conform prevederilor legislaţiei în vigoare) are un efect similar unor astfel de situaţii sau evenimente.

„Menţionăm că antreprenorul Eko Insaat Ve Ticaret AS a semnat contractul de execuţie a lucrărilor în data de 01.04.2015. Cu o valoare de 393.881.398,36 lei, fără TVA, contractul privind Varianta Ocolitoare a municipiului Bacău era propusă pentru finanţare prin POIM 2014 – 2020. Lucrările pentru cei 30,7 kilometri ai acestei Variante Ocolitoare au fost demarate pe data de 25.05.2016 şi urmau să fie executate în termen de 24 de luni. Perioada de garanţie era de 24 de luni, conform contractului. Până la data notificării oficiale, Eko Insaat Ve Ticaret AS a realizat aproximativ 2% din lucrările prevăzute”, precizează CNAIR.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

codlea
Infrastructură

Autostrada București – Brașov. CNAIR a avizat documentația pentru lotul Cristian – Codlea

Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR a avizat Studiul de Fezabilitate pentru sectorul Cristian...

comarnic
Infrastructură

Circulația pe Centura Comarnic ar putea fi deschisă până la finalul anului

Lucrările la Centura orașului Comarnic, un proiect esențial pentru descongestionarea traficului de...

modernizarea Transfăgărășanului
Infrastructură

Încă un pas pentru modernizarea Transfăgărășanului

Contractul destinat proiectării lucrărilor pentru modernizarea Transfăgărășanului pe sectorul cuprins între km...

basarabi
Infrastructură

Podurile de la Basarabi și Poarta Albă – Midia-Năvodari intră în reabilitare

Podul peste Canalul Dunăre – Marea Neagră de la Basarabi, amplasat pe...