Chrysler Group îşi schimbă numele în FCA

Constructorul auto american Chrysler a anunţat astăzi că şi-a schimbat numele  în FCA US, pentru a respecta denumirea companiei-mamă, Fiat Chrysler Automobile (FCA). Decizia a intrat deja în vigoare, au anunţat reprezentanţii constructorului.
FCA Polonia

Producatorul italian Fiat SpA a preluat controlul asupra Chrysler în 2009, după  ce compania americană a ieşit din sponsorizate de guvern faliment.

La începutul acestui an, Fiat finalizat achiziţia tuturor acţiunilor Chrysler aflate în circulaţie, iar în luna octombrie a listat compania la New York Stock Exchange.

fcaUn purtător de cuvânt al Chrysler a anunţat că schimbarea de nume nu afectează sediul companiei din Auburn Hills (Michigan), dotările, echipa de management sau brandurile.

FCA US are peste 77.000 de angajati la nivel global şi operează 36 de unităţi de producţie, dintre care 23 în SUA, şase în Canada şi şapte în Mexic. Până în 2018, compania şi-a stabilit o ţintă de creştere cu 60% a vânzărilor, la 7 milioane de vehicule, şi un avans de cinci ori a profitului net, la 6,9 miliarde dolari.

 

 

Adaugati comentariu