CFR a început 2 programe pentru reabilitarea trecerilor de cale ferată

Compania CFR derulează două programe pentru modernizarea trecerilor de cale ferată, unul din fonduri proprii, iar cel de-al doilea cu finanţare europeană.
amenajarea trecerilor la nivel

Primul, realizat din fonduri proprii, presupune, în acest an, modernizarea unui număr de 71 de treceri la nivel cu calea ferată pentru care a fost prevăzută suma de 22,771 milioane de lei. Anul viitor, CFR intenţionează să aloce încă 40 de milioane de lei pentru lucrări similare.

„Modernizările pe care ni le propunem ţin atât de modernizarea părţii carosabile prin elemente care să îmbunătăţească circulaţia rutieră, cât şi prin elemente de siguranţă care să existe la intersecţia de trafic feroviar cu rutier”, a precizat Viorel Scurtu, directorul general al CFR SA.

CFR derulează un program de modernizare a trecerilor la nivel cu calea ferată şi din fonduri europene, aici fiind prevăzută modernizarea unui număr de 150 de treceri la nivel echipate cu indicatoare rutiere.

„În acest program suntem puţin întârziaţi pentru că în cadrul Programul POS-T 2007 — 2013 am avut un element de program de siguranţă, cum îl numim noi, prin care am promovat modernizarea a 112 treceri la nivel cu calea ferată şi din păcate procedura de achiziţie încă este contestată la Curtea de Apel, iar până la emiterea deciziei finale ne aflăm în imposibilitatea de a decide ce facem cu ele”, a adăugat Viorel Scurtu.

Potrivit acestuia, în prezent, pe reţeaua feroviară din România există 5.080 de treceri la nivel, dintre care 3.493 sunt dotate doar cu indicatoare rutiere, restul având protecţie activă, care includ treceri la nivel cu barieră mecanică păzită, treceri la nivel cu barieră cu semnalizare luminoasă acustică.

Dintre cele cu protecţie acivă, 469 de receri la nivel cu sistem manual de protecţie, aducă, bariere păzite, 35 de treceri au sistem de protecţie cu avertizare sonoră sau barieră automată sau mecanică, 182 sunt dotate cu sisteme de barieră automate cu avertizare şi cumpene, iar 889, cu bariere protejate cu sisteme automate de avertizare numai cu lumini şi semnalizare acustică.

 

 

Adaugati comentariu