Centura Satu Mare va fi construită cu bani europeni

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus cererea de finanţare din fonduri europene pentru proiectul de investiţii Centura Satu Mare.Codlea

Pentru Centura Satu mare, fondurile europene nerambursabile vor fi alocate prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient.

Obiectivul general al proiectului este construcţia a 19,54 km de drum naţional (5,60 km drum cu două benzi de circulaţie şi platformă de 10 m şi 13,94 km drum cu 4 benzi de circulaţie şi platformă de 18,50 m), inclusiv trei intersecţii la nivel, patru noduri rutiere, 10 poduri/pasaje şi două parcări de scurtă durată.

Potrivit CNAIR, proiectul are ca scop reducerea timpului de călătorie cu aproximativ 1,51 minute pentru vehicule, îmbunătăţirea mobilităţii pe relaţia Oradea-Satu Mare-Petea, precum şi dezvoltarea unui sistem de transport de calitate, multimodal, sustenabil şi eficient.

Valoarea totală a investiţiei este de 403 milioane de lei lei, 75% fiind contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar 25%, contribuţia naţională.

Adaugati comentariu