Centura Satu Mare va fi construită cu bani europeni

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus cererea de finanţare din fonduri europene pentru proiectul de investiţii Centura Satu Mare.
Codlea

Pentru Centura Satu mare, fondurile europene nerambursabile vor fi alocate prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient.

Obiectivul general al proiectului este construcţia a 19,54 km de drum naţional (5,60 km drum cu două benzi de circulaţie şi platformă de 10 m şi 13,94 km drum cu 4 benzi de circulaţie şi platformă de 18,50 m), inclusiv trei intersecţii la nivel, patru noduri rutiere, 10 poduri/pasaje şi două parcări de scurtă durată.

Potrivit CNAIR, proiectul are ca scop reducerea timpului de călătorie cu aproximativ 1,51 minute pentru vehicule, îmbunătăţirea mobilităţii pe relaţia Oradea-Satu Mare-Petea, precum şi dezvoltarea unui sistem de transport de calitate, multimodal, sustenabil şi eficient.

Valoarea totală a investiţiei este de 403 milioane de lei lei, 75% fiind contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar 25%, contribuţia naţională.

Adaugati comentariu