Şoferii de camion străini, discriminaţi în Austria

După Germania şi Franţa, Comisia Europeană a declanşat şi împotriva Austriei procedura de încălcare a legislaţiei europene în ceea ce priveşte aplicarea salariului minim pentru şoferii de camion străini.
sofer-floteauto

Potrivit Comisiei, Legea Lohn- und Sozialdumping-Bekämpfungsgesetz (Actul de combatere a dumpingului social şi salarial), introdusă de Austria în acest an pentru a contracara concurenţa neloială din partea companiilor de transport est-europene, „restricţionează în mod disproporţionat piaţa internă a UE“.

sofer-floteautoCE consideră că aplicarea măsurilor austriece la operaţiunile de transport internaţional, care nu au o legătură strânsă cu Austria, nu poate, în opinia sa, să fie justificată printr-o acţiune administrativă disproporţionată care împiedică buna funcţionarea a pieţei interne.

Astfel, Comisia este de părere că sunt disponibile măsuri mai proporţionale pentru a asigura protecţia socială a lucrătorilor şi concurenţa loială, permiţând totodată libera circulaţie a serviciilor şi a bunurilor. Prin urmare, în urma unui schimb de informaţii cu autorităţile austriece şi a unei evaluări juridice aprofundate a măsurilor austriece, Comisia a decis să trimită o scrisoare de notificare Austriei. Aceasta constituie primul pas în procedura de infringement.

Autorităţile austriece au un termen de două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie în scrisoarea formală de notificare.

 

Adaugati comentariu