Când se va putea circula pe 4 benzi pe Centura Rutieră a Capitalei?

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii rutiuere (CNAIR) a prezentat astăzi stadiul lucrărilor de modernizare a centurii rutiere a Bucureştiului.Alsim Alarko

  • Între A1 (Bucureşti – Piteşti) – DN 7 (Chitila) – 8,6 km. Porţiunea este în lucru, iar până la finalul lui 2016, se va putea circula pe 4 benzi. Deschiderea circulaţiei pe 4 benzi în această zonă este condiţionată de furnizorii de utilităţi.
  • Între DN 2 (Afumaţi) – A2 (Bucureşti – Constanţa) – 11,5 km. În luna noiembrie se face verificarea şi aprobarea proiectului tehnic, acestea fiind urmate de întocmirea documentaţiei de licitaţie. Licitaţia pentru execuţia lucrărilor va fi lansată în luna decembrie 2016. Termenul estimat de finalizare a întregului proiect este semestrul II din 2017.
  • Inelul de sud cuprins între A1 (Bucureşti – Piteşti) şi A2 (Bucureşti – Constanţa) va fi de implementat în două etape:

1. Sector 1 – 22,5 km: între A1 – DN 5 (Bucureşti – Giurgiu):
– Procedura de licitaţie va fi demarată în noiembrie 2016;
– Începerea proiectării este estimată pentru luna mai 2017 (cu o durată de 5 luni);
– Termenul de începere a lucrărilor este estimat pentru luna octombrie 2017 cu o durată de execuţie de 18 luni.

2. Sector 2 – 9,4 km: între DN 5 – A2.
Pe acest sector, proiectul va continua în funcţie de soluţia dată de experţii colaboratori ai BEI – European Investment Bank (Banca Europeană pentru Investiţii), după analiza multicriterială, în baza acordului semnat cu Ministerul Fondurilor Europene. Raportul final va fi predat Companiei Naţionale de Administrare a Investiţiilor Rutiere (CNAIR) în termen de 5 luni (până la 1 mai 2017). Soluţia recomandată va dicta termenul pentru proiectare şi execuţie.

 

Adaugati comentariu