Advertisement

Home Piaţa auto Flotă verde BYD prezintă o platformă de 800 de volți

BYD prezintă o platformă de 800 de volți

La Salonul Auto de la Shanghai, BYD a prezentat o nouă platformă de mașini electrice care va fi oferită și altor producători auto. „e-Platform 3.0” de la BYD se bazează pe bateriile Blade ale producătorului. Și, potrivit oficialilor companiei, ar trebui să permită o autonomie de peste 1.000 de kilometri.

„e-Platform 3.0” va sta la baza „următoarei generații de EV-uri inteligente de înaltă performanță”, și se caracterizează prin patru avantaje: inteligență, eficiență, siguranță și estetică. În plus, se estimează că ea va permite reducerea costurilor, grație componentelor de bază standardizate.

Potrivit BYD, numeroase module cheie au fost recent dezvoltate pentru sistemul de rulare. Aceste componente sunt mai mici, mai ușoare, mai durabile și mai eficiente. De exemplu, modulul de acționare 8-în-1 ar trebui să poată oferi o eficiență de 89%. Potrivit BYD, o mașină electrică bazată pe această platformă are nevoie de doar 2,9 secunde pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h. În plus, poate parcurge până la 1.000 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei.

Autonomie de peste 1.000 km (NEDC)

Platforma permite, de asemenea, încărcarea rapidă cu 800 de volți. Valoarea exactă a puterii nu a fost însă menționată. În plus, energia necesară pentru parcurgerea a 150 de kilometri s-ar alimenta în cinci minute. Valorile sunt exprimate în sistemul NEDC și nu în conformitate cu sistemul WLTP folosit (și) în Europa.

BYD mai anunță că ”e-Platform 3.0” va beneficia de o nouă tehnologie cu pompă de căldură. Grație acesteia, autonomia pe timp rece ar urma să crească cu 10 procente. În plus, folosește tehnologia „Blade Battery”.  Celulele singulare sunt aranjate împreună într-o matrice și apoi inserate într-un pachet. Datorită structurii optimizate a bateriei, utilizarea spațiului bateriei este mărită cu peste 50% în comparație cu bateriile convenționale cu blocuri de fosfat de fier de litiu. În plus, este mai sigură decât acestea, după cum au relevat testele de impact și penetrare.

Platforma BYD permite dezvoltarea sedanelor aerodinamice

Cu ampatamentul lung și consolele mai scurte ale platformei EV, BYD nu dorește doar să permită folosirea unor baterii mai mari. Ci și să obțină un interior mai spațios și o manevrabilitate mai bună datorită centrului de greutate scăzut. Modelele bazate pe această platformă ar trebui să poată atinge o valoare de 0,21 a coeficientului aerodinamic.

Oficialii mărcii chineze nu au oferit un orizont de timp pentru lansarea primelor vehicule ce folosesc ”e-Pltaform 3.0”. Au precizat însă că aceasta urmează să fie oferită și terților. În trecut, BYD a lucrat cu Mercedes-Benz, Toyota și Didi Chuxing la dezvoltarea unor modele electrice.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

MG
Industrie auto

Prima fabrică MG Motor din Europa ar putea fi deschisă în decurs de un an

Până în vară, MG Motor ar putea anunța locația primei sale fabrici...

încărcare
Flotă verde

Fonduri UE pentru amplasarea stațiilor de încărcare în România

Uniunea Europeană va sprijini trei proiecte pentru amplasarea stațiilor de încărcare a...

Green NCAP
Flotă verde

Green NCAP a premiat cele mai ecologice mașini ale anului 2024

Organizația Green NCAP (New Car Assessment Program) a acordat premiul LCA unui...

Best Electric City Car
Flotă verde

Best Electric City Car. Hyundai Inster și Allview CityZEN sunt cele mai bune mașini electrice de oraș în 2025

Hyundai Inster, la categoria mini, și Allview CityZEN, la categoria micro (16...