Bosch
Home Piaţa auto Industrie auto Bosch va investi peste 400 de milioane de euro în fabricile sale de semiconductori în 2022

Bosch va investi peste 400 de milioane de euro în fabricile sale de semiconductori în 2022

Ca urmare a crizei globale de cipuri, Bosch își mărește investițiile. La doar câteva săptămâni după deschiderea noii sale fabrici de plăcuțe semiconductoare din Dresda, furnizorul de tehnologie și servicii anunță o altă investiție de ordinul sutelor de milioane în unitățile de producție de cipuri. Numai în 2022, Bosch intenționează să investească peste 400 de milioane de euro în extinderea fabricilor de plăcuțe semiconductoare din Dresda și Reutlingen, Germania, și a operațiunilor sale din domeniul semiconductorilor din Penang, Malaezia.

„Cererea de cip-uri continuă să crească cu o viteză amețitoare. Având în vedere situația actuală, ne extindem sistematic producția de semiconductori, astfel încât să putem oferi clienților noștri cea mai bună susținere posibilă”, a declarat dr. Volkmar Denner, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH.

Cea mai mare parte a investiției este alocată pentru noua fabrică Bosch de plăcuțe semiconductoare de 300 de milimetri din Dresda, unde capacitatea de producție urmează să fie extinsă și mai rapid în 2022. Aproximativ 50 de milioane de euro din suma planificată vor fi cheltuite anul viitor pentru fabrica de plăcuțe semiconductoare din Reutlingen, lângă Stuttgart. Bosch va investi aici în total 150 de milioane de euro pentru spațiul suplimentar cu mediu controlat, din 2021 până în 2023. De asemenea, Bosch construiește la Penang, Malaezia un nou centru de testare pentru semiconductori. Începând din 2023, centrul va testa cipurile semiconductoare și senzorii fabricați.

Bosch

„Aceste investiții planificate demonstrează încă o dată importanța strategică a deținerii propriei noastre capacități de producție pentru tehnologia de bază a semiconductorilor”, spune Denner.

O accelerare în Dresda, noi spații cu mediu controlat în Reutlingen

„Obiectivul nostru este să mărim producția de plăcuțe semiconductoare în Dresda mai devreme decât era planificat și, în același timp, să extindem capacitatea camerelor cu mediu controlat din Reutlingen. Fiecare cip suplimentar pe care îl producem va fi de ajutor în situația actuală”, a declarat Harald Kroeger, membru al consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Peste 400 km noi de autostradă prin PNRR. Cum poate acoperi România deficitul de muncitori constructori

Leasing financiar. Tendinţele anului în finanţarea companiilor

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bosch
Industrie auto

Bosch inaugurează a doua clădire de birouri pentru Centrul de Inginerie din Cluj

Bosch a inaugurat cea de-a doua clădire de birouri construită în cadrul...

Industrie auto

Cum să alegi cele mai potrivite covorașe auto pentru mașina ta? 5 sfaturi utile

Diversele tipuri de covorașe auto joacă un rol esențial în menținerea curățeniei...

bosch
Industrie auto

Bosch își propune să se claseze printre primii 3 furnizori de pe piețele sale cheie din toate regiunile lumii

Grupul Bosch și-a mărit cifra vânzărilor și veniturile în 2023 și își...

Dongfeng
Industrie auto

Italia a inițiat discuții cu Dongfeng Motor Group pentru deschiderea unei unități de producție

După ce a pierdut în fața Spaniei investiția companiei Chery Auto, Guvernul...