Bosch lansează noul motor electric eCityTruck

Începând cu 2019, vom întâlni pe străzi utilitare mici și medii propulsate de noile motoare electrice Bosch eCityTruck și destinate în principal transportului urban al mărfurilor.



Bosch eCityTruck

 Comerțul on-line a ajuns să aibă un atât de mare succes, încât vehiculele comerciale folosite la transportul mărfurilor ușoare au ajuns să fie tot mai prezente în peisajul urban. În mare parte echipate cu motoare diesel, acestea contribuie la creșterea gradului de poluare urbană. Dacă până acum, Bosch a asigurat sistemul electric de propulsie al vestitului StreetScooter EV (utilizat la scară largă de compania Deutsche Post), din 2019, nemții fac un pas înainte și își extind gama de motoare cu unele destinate claselor superioare.

Bosch eCityTruck

De ce motoare electrice?

Distribuția urbană implică accelerări și decelerări succesive, care permit propulsoarelor electrice să recupereze curentul irosit la frânare în baterii și să-l folosească la accelerare, deci să consume minimum posibil. Cele mai multe rute de livrare sunt mai mici de 80 km zilnic, deci utilitara poate funcționa întreaga zi cu ”un singur plin”, urmând a fi încărcate apoi peste noapte. Nici posibilele interdicții din centrele orașelor, care vizează motoarele termice, nu vor afecta propulsoarele electrice, cu emisii zero. Nu mai vorbim despre zgomotul extrem de redus, raportat la motoarele diesel.

„Pentru a ține pasul cu aprovizionarea cu mărfuri a orașelor, este inevitabilă regândirea traficului de livrări”, a declarat Dr. Markus Heyn, membru în Consiliul de Administrație al Robert Bosch GmbH.

Bosch eCityTruck

Ce reprezintă eCityTruck?

Bosch eCityTruck

 

Bosch aduce pe piață un sistem de propulsie eCityTruck care poate funcționa cu sau fără transmisie. Soluția este ușor de integrat și de adaptat cerințelor producătorilor auto și poate deservi vehicule comerciale de până la 7,5 tone. Noul concept eCityTruck combină într-o singură unitate motorul electric și electronica de putere, fapt care asigură o economie la nivelul pieselor, făcând sistemul de propulsie mult mai eficient și accesibil. Astfel, clienții nu mai sunt nevoiți să dezvolte componente noi din resurse proprii, deci pot lansa autovehiculele repede pe piaţă.

 

 

Adaugati comentariu