Advertisement

RCA
Home Administrare flote Asigurări BAAR: Costurile cu piesele pentru autovehiculele reparate în baza poliţelor RCA au crescut cu 34%

BAAR: Costurile cu piesele pentru autovehiculele reparate în baza poliţelor RCA au crescut cu 34%

Costurile cu piesele înlocuite pentru autovehiculele reparate în baza poliţelor RCA au crescut cu aproximativ 34% în perioada 2020-2023, iar circa 50% din autovehiculele cu dosare de daună RCA în 2023 aveau o vechime mai mare de zece ani, arată o analiză a Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România – BAAR.

De altfel, costurile totale cu reparaţiile se află într-o creştere constantă pe toate segmentele de vechime ale autovehiculelor reparate în baza poliţelor RCA, conform unui studiu al Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România – BAAR.

Analiza a luat în considerare datele a peste 500.000 de calculaţii efectuate prin intermediul programului Audatex de către unităţile reparatoare din România.

Analiza distribuţiei calculaţiilor pe ani de vechime a autovehiculelor relevă faptul că circa 50% din autovehiculele cu dosare de daună în 2023, aveau o vechime mai mare de zece ani, ponderea cea mai mare fiind a autovehiculelor cu vechime cuprinsă între 11- 15 ani. Nu în ultimul rând, analiza BAAR a scos în evidenţă evoluţia costului mediu total al pieselor înlocuite în devizele de raparaţii, în perioada 2020-2023 şi judeţele cu cele mai mari cifre înregistrate. Astfel, costul mediu total al pieselor de schimb a crescut de la 4.830 lei în anul 2020, până la 6.492 lei, trei ani mai târziu.

În privinţa mărcilor de autovehicule cu cea mai mare pondere în costul mediu total al pieselor înlocuite primele locuri sunt ocupate de Audi (9.298 lei), BMW (8.983 lei) Mercedes Benz (8.842 lei), urmate de Volvo şi Honda.

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România – BAAR este o asociaţie profesională, independentă şi autonomă a tuturor societăţilor de asigurare, indiferent de forma de organizare şi de statul în care îşi au sediul social, care, în baza legii, au dreptul să practice în România asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule.

 

 

CITEȘTE ȘI:

 

Cinci oferte pentru reparații capitale la Podul peste Canal de la Călărași, amplasat pe DN 3B

 

Societatea mixtă Stellantis – LeapMotor va lansa 6 vehicule electrice până în 2027

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

RCA
Asigurări

Piața RCA, în scădere cu 11% în trimestrul I din 2024, la 2,15 miliarde de lei

Volumul primelor brute subscrise pe segmentul RCA de societățile autorizate și reglementate...

auto
Asigurări

Piaţa poliţelor auto a crescut, anul trecut, la 13 miliarde de lei

Valoarea primelor brute subscrise pentru asigurările auto, RCA şi Casco, s-a situat...

tarifele RCA
Asigurări

Tarifele RCA rămân plafonate până la 30 septembrie 2024

Guvernul a decis prelungirea cu trei luni, până la 30 septembrie 2024,...

casco
Asigurări

Aproximativ 2.000 de notificări de daune în baza polițelor CASCO ca urmare a furtunii de săptămâna trecută

Ca urmare a furtunii de săptămâna trecută, companiile de asigurare membre ale...