Noi fisuri pe autostrada „demolată”, Sibiu-Orăştie

Noi fisuri, crăpături şi denivelări ale carosabilului au apărut pe o lungime de 70 de metri pe autostrada Sibiu - Orăştie, pe sensul de mers Sibiu - Sebeş, la kilometrul 276.
autostrăzi

Potrivit CNAIR, toţi factorii implicaţi în derularea proiectului au fost convocaţi vineri la sediul companiei, pentru a prezenta un raport privind cauzele acestei probleme şi pentru a dispune o soluţie de remediere.

În acest moment este impusă o restricţie de viteză de 60 de kilometri/oră, iar pe un segment de drum de 200 de metri traficul a fost deviat pe banda 2.

„La faţa locului a fost trimisă o echipă formată din specialişti CNAIR care au constatat că deplasările taluzului şi şanţului din vecinătatea sectorului respectiv au afectat banda de urgenţă şi banda 1. În acest moment, sunt efectuate măsurători topografice în vederea verificării evoluţiei fenomenului de tasare şi a deformărilor la nivelul carosabilului. Au fost convocaţi mâine la sediul CNAIR, toţi factorii implicaţi în derularea proiectului, pentru a prezenta un raport privind cauzele acestei probleme şi pentru a dispune o soluţie de remediere”, spun reprezentanţii CNAIR.

Segmentul de autostradă Sibiu-Sebeş face parte din autostrada Orăştie-Sibiu şi a fost deschis circulaţiei în anul 2014. În anul 2015 au apărut probleme pe acest lot, ceea ce a făcut necesară demolarea şi reconstrucţia unui sector de 200 de metri, redeschis în acelaşi an şi care este operaţional la ora actuală.

Ca urmare a acestor probleme, a fost reziliat contractul cu Salini Impregilo SpA, căruia i-a fost reţinută garanţia de bună execuţie în valoare de aproximativ 60 milioane lei.

În aceste condiţii, toate lucrările pentru remedierea neconformităţilor apărute la acest segment de autostradă vor fi suportate din această sumă.

 

Adaugati comentariu