Autostrada A8. Întârzieri pe sectorul 1, licitație pe sectorul 2

Autostrada A8 Târgu Mureș - Târgu Neamț – Iași – Ungheni este o investiție de importanță strategică pentru România, au afirmat astăzi reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), subliniind că dezvoltarea zonei Moldovei, integrată cu restul regiunilor țării, este o prioritate pentru Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și pentru CNAIR.
Autostrada A8

În acest context, Compania de drumuri și-a exprimat nemulțumirea față de firma de proiectare care se ocupă de sectorul Târgu Mureș – Târgu Neamț de pe Autostrada A8.

”În ceea ce privește proiectarea sectorului Târgu Mureș – Târgu Neamț, există o incapacitate constatată, de-a lungul timpului, la firma de proiectare. Din acest motiv am luat decizia să monitorizăm permanent acest prestator de servicii. Astfel, în fiecare zi de luni, la sediul ministerului analizăm stadiul evoluției serviciilor de proiectare pe acest proiect. În cadrul acestui grup de lucru interinstituțional participă autoritățile publice centrale care concură la realizarea investiției (mediu, arheologie, avize, Apele Române etc.) cu scopul de a simplifica și fluidiza procesul de implementare a proiectului. Acest lucru îl realizăm tocmai pentru ca documentația să corespundă, încă de la faza de inițiere, cu cerințele avizatorilor importanți în procesul de implementare”, a declarat Mariana Ioniță, director general CNAIR.

Aceasta a mai arătat că proiectantul, Ingeniera Especializada Obra Civil e Industrial, a fost atenționat printr-o adresă transmisă la sediul central din Madrid, solicitându-i o alocare de forță de muncă suplimentară, necesară și corespunzătoare dezvoltării proiectului. ”Am solicitat personal și utilaje pentru finalizarea studiilor geo în zona montană, astfel încât să se recupereze timpul pierdut și să se intre în grafic”, a explicat șefa CNAIR.

În ceea ce privește sectorul Tg Neamț – Iași – Ungheni, aceasta se află în procedură de achiziție publică, având trei ofertanți.

”În prezent, se așteaptă avizul ANAP. După primirea avizului, va urma evaluarea financiară. Estimăm că finalizarea procesului de evaluare va avea loc în prima jumătate a lunii februarie. Astfel, în cazul în care nu vor exista contestații, la începutul lunii martie, se poate semna contractul. Evident, acest fapt este condiționat de corectitudinea ofertantului desemnat câștigător, care are obligația, conform legislației în vigoare, să aducă toate documentele solicitate”, a menționat Mariana Ioniță

 

CITEȘTE ȘI:

Jumătate dintre companii au fost prea puțin sprijinte de facilităţile oferite de stat

Franța introduce test PCR negativ la intrarea în țară, din 24 ianuarie 2021

Licitație lansată pentru documentația Drumului Expres Oradea – Arad

 

.

Adaugati comentariu