Atenţionare de călătorie în Olanda. Circulaţia rutieră, sub Cod roşu de ninsori

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc, se află sau tranzitează Olanda că Institutului Naţional de Meteorologie olandez a emis un cod roşu de ninsori şi polei pentru centrul şi sudul ţării şi un cod portocaliu de ninsori şi vreme rea pentru zona de nord, în perioada 11 — 12 decembrie 2017.olanda

Vremea de iarnă va afecta transportul terestru, aerian, maritim pe tot teritoriul naţional. Organizaţia olandeză ANWB avertizează cu privire la condiţiile dificile ale circulaţiei rutiere, riscul producerii de accidente din cauza ninsorii abundente şi a poleiului, recomandând cu insistenţă tuturor şoferilor să rămână acasă, cu excepţia cazului în care călătoriile lor sunt absolut necesare/urgente.

Societatea naţională olandeză de cale ferată anunţă perturbări ale circulaţiei feroviare din cauza vremii, cât şi datorită adaptării programului trenurilor pentru anul 2018. Se recomandă pasagerilor să verifice, în permanenţă, orarul călătoriei programate. Unele oraşe din Olanda au anunţat că transportul public auto ar putea fi oprit în cursul după-amiezii şi al serii zilei de 11 decembrie 2017. Din cauza vremii nefavorabile au fost închise şcoli din împrejurimile oraşelor Amsterdam, Utrecht şi în zona Brabant.

Circulaţia rutieră este îngreunată şi din cauza utilajelor de deszăpezire, care circulă pe toate şoselele pentru fluidizarea traficului. Totodată, din cauza ninsorilor şi a vântului, pe Aeroportul Schiphol, din Amsterdam, s-au anulat peste 150 de zboruri şi există posibilitatea producerii de alte întârzieri/anulări.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: +31703541580, +31703228612, şi +31703319980, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Țărilor de Jos: +31651596107.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro, http://haga.mae.ro/ şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

 

Adaugati comentariu