Atenţionare de călătorie. Cod galben de ninsori şi îngheţ în Bulgaria

Bulgaria a instituit cod galben pentru zăpadă, polei şi vânt puternic în mai multe judeţe din ţară, valabil pentru astăzi, 5 ianuarie, informează o alertă de călătorie emisă, luni, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
cod galben

Potrivit unui comunicat de presă, cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Bulgaria sunt informaţi că prognoza emisă de Institutul Naţional bulgar de Meteorologie se referă la judeţele Blagoevgrad, Haskovo, Yambol, Burgas, Varna şi Dobrici.

„Agenţia Infrastructura Rutieră recomandă şoferilor să plece la drum numai cu maşini echipate cu cauciucuri adecvate, să conducă cu viteză adaptată la condiţiile meteorologice şi să respecte instrucţiunile Poliţiei rutiere. Se recomandă tuturor conducătorilor auto să îşi echipeze autoturismele corespunzător, să consulte site-urile de specialitate înainte de a se deplasa în străinătate, iar cei aflaţi în trafic pe teritoriul Bulgariei şi care se confruntă cu probleme deosebite sunt sfătuiţi să apeleze telefonul de urgenţă 112”, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

 

Adaugati comentariu