Advertisement
amiabila
Home Administrare flote Asigurări Până la sfârşitul primului semestru, ASF şi asociaţia actuarilor vor efectua o analiză a daunalităţii pe segmentul RCA

Până la sfârşitul primului semestru, ASF şi asociaţia actuarilor vor efectua o analiză a daunalităţii pe segmentul RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Asociaţia Română de Actuariat vor efectua o analiză a daunalităţii înregistrate pe segmentul poliţelor auto RCA în ultimii trei ani, a anunţat ASF.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Asociaţia Română de Actuariat au semnat, vineri, un protocol care reglementează colaborarea între cele două entităţi în ceea ce priveşte schimbul de informaţii în scopul dezvoltării domeniilor de interes comun. Acest acord vizează aspecte precum elaborarea legislaţiei aplicabilă actuarilor, asigurarea pregătirii şi perfecţionării profesionale specifice, fundamentarea cercetărilor de piaţă în vederea unei corecte informări a consumatorilor de servicii de asigurări”, se arată într-un comunicat al ASF.

asf-asociatia-actuarilor-vor-efectua-analiza-daunalitatii-segmentul-rca-floteauto
Valoarea despăgubirilor achitate în 2013 pe segmentul RCA au atins 1,93 miliarde de lei, în creştere cu 3,37% faţă de anul precedent.

Un prim proiect care va fi realizat de reprezentanţii ASF şi specialiştii în calcule statistice privind asigurările urmăreşte efectuarea unei analize a daunalităţii înregistrate pe segmentul asigurărilor de RCA, cercetarea urmând să utilizeze date consolidate la nivelul întregii pieţe de asigurări pe o perioadă de 3 ani.

În perioada următoare experţii din cele două organizaţii vor definitiva metodologia şi parametrii specifici cercetării de piaţă referitoare la daunalitatea înregistrată la nivelul pieţei RCA, urmând ca rezultatele acesteia să fie făcute publice până la sfârşitul primului semestru al acestui an.

Potrivit datelor ASF, valoarea despăgubirilor achitate în 2013 pe segmentul RCA au atins 1,93 miliarde de lei, cu 3,37% mai mult faţă 2012, când au cumulat 1,86 miliarde de lei.

Asociaţia Română de Actuariat a fost înfiinţată în anul 2000 şi are ca obiective recunoaşterea, susţinerea şi promovarea profesiei de actuar în România.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ASF
Asigurări

Pentru sectorul de asigurări, ASF a primit peste 2.800 de reclamații în semestrul II 2023

Numărul total al petițiilor unice înregistrate, în semestrul al II-lea al anului...

tarifele RCA
Asigurări

UNSAR: Prima medie RCA a crescut cu 5% în primele 9 luni din 2023

În primele 9 luni ale anului trecut, prima medie RCA a crescut...

Otto Broker
Asigurări

Parteneriat tbi bank – Otto Broker pentru achiziția de asigurări, inclusiv RCA, în rate fără dobândă

În ultimul an, industria asigurărilor a întâmpinat o creștere a nevoilor consumatorilor,...

taxa pe lux
Asigurări

Guvernul vrea să elimine plafonul maxim de 500.000 de lei pentru păgubiții RCA

Guvernul a adoptat un proiect de lege pentru pentru modificarea şi completarea...