ASF angajează un consultant independent pentru analiza RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a încheiat cu compania de consultanţă Milliman un contract privind furnizarea de servicii de analiză actuarială a tarifelor practicate de cele nouă societăţi de asigurare autorizate să încheie poliţe RCA.
fiscalitate-contabilitate-floteauto

Demersul se înscrie în pachetul de acţiuni derulate de ASF în vederea reechilibrării pieţei de asigurări RCA şi a descurajării exceselor înregistrate în ultima perioadă la nivelul majorărilor de prime. Milliman va analiza seturi de date complexe rezultate din portofoliile celor nouă asiguratori, de la variabilele de tarifare (inclusiv clasa de bonus-malus) şi cheltuielile cu comisioanele şi administrarea poliţelor, până la criteriile de segmentare şi de ajustare a primei de tarif.

Analiza independentă are drept ţintă determinarea unor repere de referinţă la nivelul pieţei privind dauna medie şi frecvenţa medie a daunei, precum şi corelarea acestora cu prima tarifară, pe date comparabile pentru cele nouă societăţi, respectiv evaluarea gradului de adecvare a tarifelor în raport cu daunalitatea.

Cele nouă societăţi care vor face obiectul analizei sunt Allianz-Țiriac, Asirom, Carpatica Asig, City Insurance, Euroins, Generali, Groupama, Omniasig şi Uniqa.

Autoritatea de Supraveghere Financiară autorizează, reglementează, supraveghează şi controlează entităţile care activează pe piaţa financiară non-bancară din România.

 

 

Adaugati comentariu