Aproape 1.500 de sancțiuni aplicate șoferilor de poliţiştii Brigăzii Autostrăzi, în ultima săptămână

În perioada 10 - 17 aprilie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au aplicat 1.482 de sancţiuni contravenţionale celor care nu au respectat legislaţia, în cadrul controalelor pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, a anunțat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).poliţiştii Brigăzii Autostrăzi

Astfel, au fost aplicate 586 de sancţiuni persoanelor care au depăşit limita legală de viteză şi 101 celor care nu foloseau centura de siguranţă.

De asemenea, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au aplicat 21 de sancţiuni pentru defecţiuni tehnice, 20 pentru lipsa Inspecţiei Tehnice Periodice şi 248 pentru nerespectarea O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

Poliţiştii au aplicat 9 sancţiuni persoanelor aflate sub influenţa alcoolului la volan, 20 pentru staţionarea pe banda de urgenţă, 12 pentru depăşiri neregulamentare şi 2 pentru conducere agresivă.

Au reţinut 167 de permise de conducere, dintre care 107 pentru viteză şi 9 pentru infracţiuni.

Totodată, au fost retrase 38 de certificate de înmatriculare şi constatate 9 infracţiuni.

De exemplu, la data de 15 aprilie, poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada A2, la km 144, au depistat un bărbat, de 26 de ani, care a condus un autoturism cu 185 de km/h. În urma testării acestuia cu aparatul drugtest, acesta a indicat valori pozitive la consumul de cocaină şi cannabis. Bărbatul a fost sancţionat cu amendă şi reţinerea permisului, în vederea suspendării dreptului de a conduce, fiind continuate cercetările.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Plan european de 43 miliarde de euro pentru sprijinirea industriei de semiconductori

Înmatriculările de autoturisme noi în UE au urcat cu 17,9% în T1. România, pe locul 14

 

 

 

 

Adaugati comentariu