Află care este NOUL termen pentru finalizarea autostrăzii Piteşti-Sibiu

Unitatea special constituită în Ministerul Transporturilor pentru implementarea proiectului autostrăzii Sibiu - Piteşti a găsit soluţii pentru devansarea termenului de finalizare, în timp ce pentru sectoarele de capăt va fi posibilă darea în exploatare chiar mai devreme.Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a anunţat în plenul Senatului, că Autostrada Piteşti – Sibiu va fi operaţională în anul 2021, cu doi ani mai devreme decât se estimase anterior.

Dan-Costescu-ministrul-Transporturilor-floteautoTermenul de livrare sau de dare în funcţiune nu mai este 2023, cum fusese anunţat anterior. În acest moment, este 2021 pentru întreaga autostradă, iar pentru sectoarele de capăt va fi posibilă darea în exploatare mai devreme. Este foarte important mai ales pentru Piteşti – Curtea de Argeş, care va fi dată în funcţie odată cu drumul naţional care va circula spre judeţele Vâlcea şi Gorj. Este o veste bună pentru cei care merg în acea direcţie pentru că, din 2020, aceştia vor putea circula în alt regim către destinaţiile lor”, a spus ministrul Transporturilor.

Acesta a reiterat că una dintre direcţiile principale ale ministerului o reprezintă implementarea propriu-zisă a proiectelor de infrastructură de transport cu finanţare din fonduri structurale şi de la bugetul de stat.

„În acest an, ne-am propus, pe de o parte, să accelerăm proiectele deja aflate în desfăşurare, iar pe de altă parte să abordăm proiecte noi care, din diverse motive, au fost până acum blocate şi să asigurăm relansarea lor”, a precizat Dan Costescu.

La prima categorie, şeful de la Transporturi a menţionat Autostrada Timişoara — Lugoj, care a fost deja dată în funcţiune cu câteva luni mai devreme pentru partea carosabilă (26 de kilometri), urmând a se desfăşura lucrări doar pentru spaţiile de servicii, continuarea lucrărilor la Autostrada Sebeş-Turda pe toate cele patru tronsoane (loturile 2, 3 şi 4 existând posibilitatea să fie date în folosinţă în acest an), Autostrada Orăştie — Sibiu.

„Acolo am deblocat proiectul, am trecut la reconstrucţia porţiunii demolate, ea se va da în folosinţă în septembrie, s-au executat garanţiile constructorului şi acesta a fost trecut pe lista neagră”, a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, pe Autostrada Lugoj – Deva se lucrează pe toate cele trei loturi rămase în lucru.

„Pe lotul 2 se vor da în funcţiune 15 kilometri de autostradă în acest an, iar de pe loturile 3 şi 4 se vor da în folosinţă 21, respectiv 22 de kilometri, ceea ce înseamnă că ele vor fi practic puse în trafic complet. Un ultim tronson este bucata din Autostrada Transilvania, Câmpia Turzii – Ogra – Tg Mureş, ale cărei hotărâri de guvern cu privire la exproprieri au fost aprobate în ultima şedinţă de Guvern. În acest an vor începe lucrările şi pe aceste tronsoane”, a adăugat el.

 

 

Adaugati comentariu