Afacerile din transporturi, în creștere cu 24,8% în primele 7 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut în primele şapte luni în termeni nominali faţă de perioada similară 2021, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată cu 27,1%, respectiv cu 26,2%, a anunțat vineri Institutul Naţional de Statistică (INS). În activitățile de transporturi, avansul a fost de 25,3%.
transporturi

În perioada ianuarie – iulie 2022 comparativ cu perioada similară de anul trecut, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 27,1%, datorită creşterilor înregistrate la cifra de afaceri din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+43,5%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+27,4%), activităţile de transporturi (+25,3%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+16,7%) şi activitǎţile de comunicaţii (+9,9%).

Totodată, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 26,2%. În transporturi, afacerile au avansat cu 24,6%.

Iulie 2022 comparativ cu iunie 2022

Potrivit INS, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iulie 2022, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,5%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-17%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-4,5%) şi din activităţile de comunicaţii (-0,8%).

Creşteri au înregistrat activităţile de transporturi (+5,6%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+1,7%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 1,4%. În transporturi, creșterea a fost de 1,7%.

Iulie 2022 comparativ cu iulie 2021

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iulie 2022, comparativ cu luna iulie 2021, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 32,5%, datorită creşterii cifrei de afaceri din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+41,1%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+38,6%), activităţile de transporturi (+27,2%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+21,7%) şi din activităţile de comunicaţii (+11%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2022, comparativ cu luna iulie 2021, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 32,3%. În transporturi, avansul a fost de 28,4%.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Reîncep lucrările de reabilitare a podurile dunărene de pe Autostrada A2

Restricţii de circulaţie în Capitală. Autobuzele 361 şi 783 vor circula pe trasee modificate

 

 

Adaugati comentariu