Advertisement

afacerile din transporturi
Home Transporturi Afacerile din transporturi, în creștere cu 15,2% în primele 5 luni din 2023

Afacerile din transporturi, în creștere cu 15,2% în primele 5 luni din 2023

Afacerile rezultate din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor au crescut cu 16,9% în primele cinci luni ale anului, comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit datelor publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS). În perioada analizată, afacerile din transporturi au avansat cu 15,2%.

Conform INS, pe serie brută, avansul a fost determinat de creşterile înregistrate la cifra de afaceri din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+20,8%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+18,8%), activităţile de transporturi (+15,2%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+4,3%) şi activităţile de comunicaţii (+3,9%).

În luna mai comparativ cu aprilie, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 5,5%, datorită majorării cifrei de afaceri din activităţile de transporturi (+10,5%), activităţile de comunicaţii (+4,2%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+3,5%) şi din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+2,3%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 2,1%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 1,3%. În transporturi, avansul a fost de 2,9%.

În mai 2023, comparativ cu mai 2022, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 15%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+21%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+19,2%), activităţile de transporturi (+10,3%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+8,5%) şi din activităţile de comunicaţii (+3,9%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2023, comparativ cu luna mai 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 14,5%. În transporturi, avansul a fost de 10,4%.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Mașinile electrice au atins în luna iunie o cotă de piață record în Europa

Din cauza întârzierilor, constructorul VO Craiova Sud este ameninţat cu”măsuri contractuale dure”

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 4,6% în primele 5 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

motorină
CarburanţiTransporturi

Pentru transportatori, subvenția destinată accizei la motorină crește la 20 de bani/litru

În ședința de Executivului de miercuri, a fost aprobată Hotărârea de Guvern...

Arabia Saudită
Transporturi

România a semnat cu Arabia Saudită un Memorandum de Înţelegere pentru dezvoltarea transportului intermodal

România a semnat, luni, un Memorandum de Înţelegere cu Arabia Saudită pentru...

AEO
FinanciarTransporturi

Facilitățile pentru companiile care dețin certificarea AEO se extind pe aria RO e-Transport

La 30 iunie 2024, a expirat perioada de grație pentru aplicarea de...