Afacerile Automobile Dacia au depăşit, anul trecut, 5 mld. euro

Dacia a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri în valoare de 23,1 miliarde lei (5,1 miliarde de euro), în creştere cu 11,45% faţă de 2016, a anunţat Liviu Bocşaru, directorul administrativ şi financiar al companiei.



dacia

Contribuţia vânzărilor de autovehicule şi de componente auto la realizarea cifrei de afaceri a fost de 92% din total, în creştere faţă de anul 2016, datorită unui mix de modele şi versiuni foarte bun şi vânzărilor la internaţional de componente CKD (Complete Knock Down) şi SKD (Semi Knock Down).

Potivit oficialului Automobile Dacia, la rândul ei, contribuţia exportului a avansat cu 10% faţă de 2016. Astfel, vânzările în afara României ale vehiculelor şi ale componentelor auto rămân la un nivel ridicat în totalul vânzărilor Dacia, de 92,6%.

„Această evoluţie arată că vehiculele marca Dacia sunt foarte apreciate atât în Europa cât şi pe alte continente. Exportul este pentru noi o prioritate pentru că ne dorim să răspundem cât mai bine solicitărilor clienţilor noştri. În acelaşi timp, pentru orice uzină este extrem de important să aibă o piaţă locală puternică, unde să vândă o parte din producţie”, a afirmat Liviu Bocşaru.

În 2017, profitul companiei rezultatul înainte de impozit s-a ridicat la 550,5 milioane lei (120,5 milioane de euro), în creştere cu 9% faţă de 2016.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

Adaugati comentariu