Acţiunile Renault au scăzut cu până la 20% după anunţul unor percheziţii

Acţiunile grupului auto francez Renault înregistrau joi la prânz o scădere de aproape 20% la bursa de la Paris, după ce agenţia de presă AFP a anunţat că la sediul companiei a avut loc o serie de percheziţii posibil legate de testele pentru emisiile automobilelor.
renault-floteauto

Acţiunile Renault au scăzut cu 16%, la 72,98 euro pe unitate, iar declinul a atins 20% la un moment dat, cel mai amplu după 2008.

Constructorul auto francez a confirmat că au fost efectuate percheziţii la uzinele sale, dar a subliniat că în cursul acestor investigaţii nu a fost identificat niciun dispozitiv care să falsifice emisiile poluante ale motoarelor sale diesel.

Degringolada titlurilor Renault l-a afectat şi pe rivalul PSA Peugeot Citroen, ale cărui acţiuni au înregistrat o scădere de peste 7%, pe o piaţă care înregistra o scădere de 3,14%.

„Acţiunile au scăzut după publicarea de către AFP a unor informaţii referitoare la efectuarea unor percheziţii la sediul Renault cu privire la testele de emisii poluante. Se pare că au fost sechestrare unele calculatoare”, a declarat un trader de la Paris, citat de AFP.

Constructorul auto francez PSA Peugeot Citroën a anunţat, la rândul său, că nu a făcut obiectul unor percheziţii după scandalul motoarelor trucate de la Volkswagen, adăugând că testele efectuate de autorităţile franceze asupra modelelor sale nu au arătat nicio anomalie.

Autorităţile franceze investighează din septembrie dacă VW a înşelat clienţii în privinţa nivelului emisiilor automobilelor diesel şi s-a angajat să extindă cercetările la toţi producătorii, între care Renault şi PSA Peugeot Citroen.

Separat, autoritatea franceză pentru mediu a început testarea aleatorie a vehiculelor, pentru a vedea diferenţele dintre rezultatele testelor de laborator şi cele ale testelor în condiţii reale.

Peugeot a anunţat în octombrie că nu a folosit niciodată softuri pentru modificarea rezultatelor testelor de poluare.

Pe de altă parte, şi acţiunile Fiat Chrysler Automobiles (FCA) au înregistrat astăzi o scădere de peste 10% la Bursa de la Milano, după ce portalul Automotive News a acuzat constructorul italo-american că a falsificat cifrele de vânzări din SUA.

 

 

 

 

 

Adaugati comentariu