Advertisement
renault-floteauto
Home Piaţa auto Industrie auto Acţiunile Renault au scăzut cu până la 20% după anunţul unor percheziţii

Acţiunile Renault au scăzut cu până la 20% după anunţul unor percheziţii

Acţiunile grupului auto francez Renault înregistrau joi la prânz o scădere de aproape 20% la bursa de la Paris, după ce agenţia de presă AFP a anunţat că la sediul companiei a avut loc o serie de percheziţii posibil legate de testele pentru emisiile automobilelor.

Acţiunile Renault au scăzut cu 16%, la 72,98 euro pe unitate, iar declinul a atins 20% la un moment dat, cel mai amplu după 2008.

Constructorul auto francez a confirmat că au fost efectuate percheziţii la uzinele sale, dar a subliniat că în cursul acestor investigaţii nu a fost identificat niciun dispozitiv care să falsifice emisiile poluante ale motoarelor sale diesel.

Degringolada titlurilor Renault l-a afectat şi pe rivalul PSA Peugeot Citroen, ale cărui acţiuni au înregistrat o scădere de peste 7%, pe o piaţă care înregistra o scădere de 3,14%.

„Acţiunile au scăzut după publicarea de către AFP a unor informaţii referitoare la efectuarea unor percheziţii la sediul Renault cu privire la testele de emisii poluante. Se pare că au fost sechestrare unele calculatoare”, a declarat un trader de la Paris, citat de AFP.

Constructorul auto francez PSA Peugeot Citroën a anunţat, la rândul său, că nu a făcut obiectul unor percheziţii după scandalul motoarelor trucate de la Volkswagen, adăugând că testele efectuate de autorităţile franceze asupra modelelor sale nu au arătat nicio anomalie.

Autorităţile franceze investighează din septembrie dacă VW a înşelat clienţii în privinţa nivelului emisiilor automobilelor diesel şi s-a angajat să extindă cercetările la toţi producătorii, între care Renault şi PSA Peugeot Citroen.

Separat, autoritatea franceză pentru mediu a început testarea aleatorie a vehiculelor, pentru a vedea diferenţele dintre rezultatele testelor de laborator şi cele ale testelor în condiţii reale.

Peugeot a anunţat în octombrie că nu a folosit niciodată softuri pentru modificarea rezultatelor testelor de poluare.

Pe de altă parte, şi acţiunile Fiat Chrysler Automobiles (FCA) au înregistrat astăzi o scădere de peste 10% la Bursa de la Milano, după ce portalul Automotive News a acuzat constructorul italo-american că a falsificat cifrele de vânzări din SUA.

 

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Volkswagen
Industrie auto

Volkswagen ia în discuție reducerea forței de muncă pentru a-și recăpăta competitivitatea

Sub presiunea mai multor factori economici, în special concurența mărcilor chineze pe...

hella
Industrie auto

Compania Hella își extinde biroul din ElectroPutere Parc Craiova

Furnizorul german de componente auto, Hella, parte din grupul global Forvia, își...

continental
Industrie auto

Daniel Groza a preluat conducerea Continental Automotive din Iași

Compania Continental anunță numirea lui Daniel Groza (44 de ani) în funcția...

Flotă verdeIndustrie auto

Noul Renault Master: autoutilitara multi-energie de ultimă generație cu design „Aerovan”

Design impresionant, personalitate puternică, aspect atrăgător și o senzație modernă pentru fiecare...