A treia licitație în 11 ani. Constructor desemnat pentru reabilitarea lotului 2 de pe DN 6 Alexandria – Craiova

După finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, CNAIR a desemnat câstigătorul pentru contractul de reabilitare a lotului 2 Mihăiești - Caracal, de pe DN 6 Alexandria – Craiova, tronson scos la licitație pentru a treia oară.
DN 6

Câștigătorul ultimei licitații este compania turcă Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayim, cu preţul de 258 milioane de lei fără TVA.

„Sper ca acest contract să fie semnat cât mai repede, astfel încât constructorul să înceapă lucrările. Este un drum naţional care trebuie modernizat urgent şi voi monitoriza cu atenţie ritmul lucrărilor”, a precizat Sorin Grindeanu.

Sectorul de drum are o lungime de aproximativ 53 km şi se desfăşoară de la limita dintre judeţele Teleorman şi Olt până la limita dintre judeţele Olt şi Dolj, pe raza judeţului Olt.

Perioada de execuție a lucrărilor este de 18 luni, iar perioada de garanție este de 120 de luni.

Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţilor/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire, a transmis CNAIR.

În 2011 a fost semnat contractul cu Romstrade, dar în urma anchetei referitoare la implicarea companiei lui Nelu Iordache în nereguli privind utilizarea fondurilor europene, contractul a fost reziliat în noiembrie 2012.

Licitația este relansată abia 5 ani mai târziu, iar câștigător este desemnată o asociație de firme condusă de Secol SA. Ofertantul de pe locul doi, Tirenna Scavi contestă rezultatul, are câștig de cauză, dar în cele din urmă este descalificată pentru existența unor datorii către Fiscul italian. În cele din urmă, CNAIR a anulat din nou licitația.

Reabilitarea tronsonului Mihăeşti – Caracal de pe DN 6 a fost realută abia în 2021, în iunie fiind depuse 12 oferte, câștigătorul desemnat fiind Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayim.

 

CITEȘTE ȘI:

Alex Milcev, EY: Asistăm la un nou nivel al relației ANAF-contribuabil

În 2022, economia globală va avansa cu 4,5%, dacă impactul variantei Omicron va fi limitat

 

 

Adaugati comentariu