A fost publicată lista proiectelor admise pentru finanțare în programul Electric Up

Ministerul Energiei a anunțat că a fost publicată lista proiectelor admise spre finanţare în prima sesiune a programului Electric Up.Electric Up

Lista proiectelor poate fi consultată pe site-ul ministerului la adresa: https://energie.gov.ro/ElectricUp/.

”Conform art. 8 alin. (2) și art. 20 din Ghid și Deciziei Președintelui comisiei de analiză nr. 4/15.04.2022, Ministerul Energiei publică lista proiectelor admise spre finanțare în cadrul primei sesiuni a programului de finanțare Electric Up’, în urma finalizării etapei de soluționare a contestațiilor, pentru primul ciclu de finanțare, al cărui buget a fost suplimentat conform Legii 12/2022 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 159/2020 privind finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și domeniului HORECA pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp și 100 kWp necesară consumului propriu și livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a stațiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in, prin Programul de finanțare Electric Up”, a transmis Ministerul Energiei.

Totodată, a fost publicată și lista proiectelor respinse, tot la adresa : https://energie.gov.ro/ElectricUp/

Sursa citată menționează că urmează semnarea contractului de finanțare, care va fi transmis prin intermediul platformei informatice, iar termenul de semnare este de 5 zile lucrătoare, începând cu ziua următoare zilei de comunicare a deciziei autorității.

”Comunicarea cu toți operatorii economici admiși spre finanțare se va menține prin intermediul platformei informatice, urmând etapa de contractare și etapa de implementare a proiectului de investiții, conform prevederilor Ghidului de finanțare”, mai arată Ministerul Energiei.

 

CITEȘTE ȘI:

Atenţionare de călătorie. Timpi mari de aşteptare la punctele de trecere a frontierei în Turcia

Turcia va dezvolta ”Drumul Mătăsii de fier”, o nouă cale ferată care va conecta China de Europa

 

 

 

Adaugati comentariu