Advertisement

frontiera
Home Transporturi Vămile cele mai tranzitate

Vămile cele mai tranzitate

În perioada iunie-august 2017, cel mai tranzitat punct de frontieră a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă, cu un trafic de peste 5.000.000 persoane, urmat de P.T.F. Nădlac II cu peste 1.600.000 persoane şi P.T.F. Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 1.400.000 persoane.

Totodată, la frontiera cu Republica Moldova cel mai tranzitat punct a fost Albiţa (870.000 persoane), la frontiera cu Bulgaria traficul cel mai intens s-a înregistrat prin P.T.F. Giurgiu (1.500.000 persoane) şi Vama Veche (800.000 persoane), iar la frontiera cu Serbia, prin P.T.F. Porţile de Fier I (400.000 persoane).

În perioada iunie-august 2017, au trecut frontiera aproximativ 19 milioane persoane, cu 8,6% peste numărul înregistrat în perioada similară a anului trecut, din care aproximativ 15 milioane cetăţeni UE şi 4 milioane cetăţeni non UE şi peste 4 milioane mijloace de transport.

Anul trecut, în aceeaşi perioadă, au trecut frontiera aproximativ 17,5 milioane persoane, din care aproximativ 14,3 milioane cetăţeni UE şi 3,2 milioane cetăţeni non UE şi peste 4 milioane mijloace de transport.

Recomandări

Având în vedere că este sfârşit de sezon estival, Poliţia de frontieră avertizează că, în această perioadă, se înregistrează o creştere a valorilor de trafic pe sensul de ieşire din ţară.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere  existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Reamintim că Poliţia de Frontieră Română efectuează verificări sistematice la intrarea şi ieşirea de pe teritoriul statelor membre UE, ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen. Aceste verificări sistematice constau în verificarea documentelor de călătorie şi consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulaţie în temeiul dreptului UE.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 5,7% în primul semestru din 2024

În primele șase luni din acest an, faţă de perioada corespunzătoare din...

Marele Bazar de la Istanbul
Transporturi

Destinații de vacanță: Marele Bazar de la Istanbul

Un patrimoniu cultural deosebit de important, Marele Bazar de la Istanbul are...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 4,6% în primele 5 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

motorină
CarburanţiTransporturi

Pentru transportatori, subvenția destinată accizei la motorină crește la 20 de bani/litru

În ședința de Executivului de miercuri, a fost aprobată Hotărârea de Guvern...