600.000 de vehicule sunt vândute anual cu kilometrajul falsificat

Fraudarea contoarelor de kilometraj afectează anual vânzările a 600.000 de vehicule,  spun reprezentanţii Federaţiei Internaţionale de Automobile. De altfel, infracţiunea este  uşor de pus în practică, dispozitivele de resetare putând fi achiziţionate online, la un  preţ de numai 150 de euro.
bord-kilometraj-floteauto

Potrivit Federaţiei, între 5-12% dintre autovehiculele second-hand sunt vândute cu  un contor de kilometraj modificat.

Ca atare, cei care intenţionează să-şi achiziţioneze un vehicul la mâna a doua, trebuie  să fie precauţi, deoarece fraudarea kilometrajelor a devenit o practică tot mai  frecventă.

bord

Potrivit cifrelor Comisiei Europene, preluate de Federaţia Internaţională de  Automobile, falsificarea afectează anual vânzările unui număr de aproximativ 600.000  de maşini, ceea ce înseamnă o pierdere de aproximativ 5-9 miliarde de euro. O modalitate de a lupta împotriva acestui fenomen este crearea bazelor de date  naţionale, o soluţie adoptată în Belgia din 2012.

Cu toate acestea, măsura nu  împiedică frauda transfrontalieră, pentru combaterea căreia trebuie aşteptat până în  2018. Atunci intră în vigoare decizia Comisiei Europene, conform căreia, la fiecare control tehnic al  autovehiculului, devine obligatorie înregistrarea kilometrajului, pentru crearea unei baze de date la nivel european.

 

Adaugati comentariu