15 tendinţe pentru 2015

Anul 2014 s-a terminat şi toate organizaţiile îşi îndreaptă atenţia spre principalele direcţii de dezvoltare din anul care tocmai a început. Priorităţile care vor marca businessul auto în următoarele 12 luni sunt deja conturate, iar AutoExpert Flote vi le prezintă pe cele rezultate din chestionarea celor mai importanţi jucători din domeniu.dealer-floteauto

1. Optimizarea costurilor va rămâne în continuare obiectivul principal al mediului de afaceri, cele mai bune practici în administrarea flotelor fiind deja sinonime cu controlul costurilor.

2. Accentul pe utilizarea telematicii va duce la profesionalizarea managerilor de flote, pentru a putea analiza miile de informaţii transmise de dispozitivele instalate pe vehicule şi pentru a lua, în consecinţă, decizii mai eficiente.

3. Sunt aşteptate invesţiii în flote mari şi în achiziţii semnificative de vehicule cu motorizări EURO 6.

4. Interesul companiilor cu parcuri auto mari se va concentra mai mult pe optimizarea TCO, inclusiv a consumului de combustibil şi a emisiilor de CO2.

5. Tot mai multe entităţi vor elabora strategii de administrare a parcului auto pe baza conceptului de flotă sustenabilă, ce ia în considerare consumul de combustibil şi emisiile de CO2.

6. Vor creşte investiţiile companiilor în cursurile de conducere defensivă pentru angajaţi.

7. În leasingul operaţional, clienţii vor prefera maşinile de peste 30.000 de euro, cu valoare de revânzare mare şi rate mici la închirierea pe termen lung.

8. Industria auto va rămâne în Top 3 sectoare cu cea mai mare creştere a valorii adăugate, alături de industria alimentară şi cea IT&C.

ald9. Majoritatea oraşelor cu peste 10.000 de locuitori vor elabora planuri de mobilitate, obligatorii pentru accesarea de fonduri UE în perioada 2014-2020.

10. Sunt aşteptate investiţii în industria de transport şi logistică, ceea ce înseamnă preluări de companii sau schimbări în acţionariate.

11. Companiile de transport şi logistică vor strânge rândurile, în sensul că se vor accentua tendinţele de eficientizare a activităţii. Este posibilă o creştere a profitabilităţii în dauna cifrei de afaceri, prin termene de plată mai strânse şi preţuri mai mari la transport.

12. Tot mai multe eforturi se vor canaliza către dezvoltarea autovehiculelor hibrid şi a maşinilor autonome.

13. Sunt aşteptate tot mai multe investiţii în sectorul public, în special în construcţia de autostrăzi.

14. Marii jucători din piaţa de leasing operaţional şi din cea de leasing financiar văd în continuare creşteri ale afacerilor de două cifre.

15. Petrolul se va menţine în continuare la un nivel scăzut de preţ, iar acest fapt, corelat cu reducerea subvenţiilor, va diminua interesul pentru proiectele în sectorul energiei regenerabile.

(Articol publicat în revista AutoExpert Flote, decembrie 2014 – ianuarie 2015)

Adaugati comentariu