Advertisement

RCA
Home Administrare flote Asigurări UNSAR: În trimestrul I au fost plătite despăgubiri de 1,56 miliarde lei, în baza poliţelor RCA

UNSAR: În trimestrul I au fost plătite despăgubiri de 1,56 miliarde lei, în baza poliţelor RCA

În primul trimestru al acestui an, societățile de asigurări au achitat, în baza poliţelor RCA, despăgubiri cu aproximativ 30% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2023, fiind plătite indemnizaţii totale în valoare de 1,56 miliarde lei, a anunțat Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Organizația atrage atenţia asupra transmiterii în spaţiul public a unor informaţii eronate privind despăgubirile plătite de industria de asigurări în baza poliţelor RCA, şi nu numai.

”Concret, cifrele prezentate în ultimele zile omit complet despăgubirile importante plătite atât de Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), cât şi de asigurătorii care operează pe piaţa RCA prin sucursale (FOE). Astfel, se induce ideea falsă cum că totalul despăgubirilor ar fi scăzut. Realitatea este alta. FAKE NEWS: În primul trimestru al anului 2024, companiile de asigurări au achitat despăgubiri mai reduse cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2023. REALITATE: În primul trimestru al anului 2024, au fost achitate în baza poliţelor RCA despăgubiri cu circa 30% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2023 – conform datelor ASF”, arată UNSAR.

În primul trimestru al anului 2024, au fost plătite indemnizaţii totale în valoare de 1,56 miliarde lei (din care 940 milioane lei plătite de asigurătorii rămaşi în piaţă, 350 milioane lei de către FGA şi 270 milioane lei de către sucursale), în creştere cu aproximativ 30% faţă de aceeaşi perioadă din 2023, când au fost achitate 1,2 miliarde lei.

UNSAR a lansat recent platforma de informare „Adevărul despre RCA” – adevaruldesprerca.ro, evidenţiind importanţa reflectării corecte a contextului şi verificarea atentă a datelor pentru astfel de situaţii – care pot denatura efortul pieţei şi importanţa industriei de asigurări. Proiectul aduce asigurarea RCA mai aproape de şoferi şi de păgubiţi şi facilitează accesul la informaţii – în contextul în care dezinformarea şi fenomenul fake news au ajuns la un nivel alarmant în spaţiul public.

UNSAR subliniază încă o dată importanţă ajustării cât mai rapide a Legii nr. 132/2017 privind RCA, în beneficiul şoferilor români şi al tuturor părţilor implicate.

 

 

CITEȘTE ȘI:

 

Licitaţie pentru construirea primului pasaj pietonal subteran în oraşul Buftea

 

Noi norme de valorificare a autovehiculelor intrate în proprietatea privată a statului

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AsigurăriFinanţare

Porsche Finance Group România, finanțator auto cu 25 de ani experiență

Porsche Finance Group (PFG), unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții...

service
AsigurăriService

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la mai multe service-uri auto

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la opt unități care execută reparații...

RCA
Asigurări

Piața RCA, în scădere cu 11% în trimestrul I din 2024, la 2,15 miliarde de lei

Volumul primelor brute subscrise pe segmentul RCA de societățile autorizate și reglementate...

auto
Asigurări

Piaţa poliţelor auto a crescut, anul trecut, la 13 miliarde de lei

Valoarea primelor brute subscrise pentru asigurările auto, RCA şi Casco, s-a situat...