Advertisement

asf
Home Administrare flote Asigurări Cum va fi supravegheată piaţa RCA în 2017

Cum va fi supravegheată piaţa RCA în 2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va continua, în acest an, acţiunile de stabilizare a pieţei RCA, prin aplicarea prevederilor OUG 54/2016 care impune, pentru o perioadă de şase luni, tarife maxime de primă.

De asemenea, reprezentanţii ASF promit preluarea observaţiilor şi amendamentelor rezultate ca urmare a dezbaterii publice asupra OUG 54/2016 şi va urmări dezbaterea ordonanţei în Parlament, respectiv aprobarea acesteia prin lege.

Concomitent cu trecerea la noile tarife de referinţă, ASF va reorganiza Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) şi va coopera cu alte autorităţi similare din UE şi cu EIOPA pentru a prelua din experienţa şi bunele practici pe alte pieţe din regiune.

ASF mai are în vedere activităţi preventive, de informare şi educaţie financiară, precum şi de monitorizare a practicilor cu potenţial abuziv, neloial sau fraudulos, pentru a contracara prin măsuri corective eventuale deficienţe. Activitatea de monitorizare va fi completată prin acţiuni de tipul mystery shopping sau de analiză a impactului asupra consumatorului a diferitelor servicii sau produse financiare. În acelaşi timp, Autoritatea va avea în vedere şi activităţi reactive de soluţionare a reclamaţiilor şi sesizărilor adresate de către consumatori.

Tot pentru sectorul asigurări – reasigurări, cadrul legislativ va fi completat cu un proiect de Lege privind distribuţia de asigurări, act normativ prin care se va transpune Directiva 2016/97 şi care are ca termen de implementare începutul anului 2018.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

auto
Asigurări

Piaţa poliţelor auto a crescut, anul trecut, la 13 miliarde de lei

Valoarea primelor brute subscrise pentru asigurările auto, RCA şi Casco, s-a situat...

tarifele RCA
Asigurări

Tarifele RCA rămân plafonate până la 30 septembrie 2024

Guvernul a decis prelungirea cu trei luni, până la 30 septembrie 2024,...

casco
Asigurări

Aproximativ 2.000 de notificări de daune în baza polițelor CASCO ca urmare a furtunii de săptămâna trecută

Ca urmare a furtunii de săptămâna trecută, companiile de asigurare membre ale...

auto
Asigurări

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024,...