Advertisement

Avion pexels floteauto
Home Transporturi Avioanele te pot scăpa de Covid-19

Avioanele te pot scăpa de Covid-19

Un studiu recent arată că avioanele te pot scăpa de Covid-19: sistemele de presurizare ale avioanelor care actualmente stau la sol pot fi folosite pentru a ”pompa” oxigen cu presiune în plămânii bolnavilor!

Cum de nu s-a gândit nimeni la asta până acum? Avioanele ”consemnate” la sol ar putea salva de la moarte bolnavii de Covid-19, pentru că au integrat un sistem de presurizare.

Un studiu recent, dat publicității pe 22 aprilie, arată că majoritatea pacienților care ajung să depindă de ventilația mecanică nu se mai recuperează. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 5.700 de pacienți din zona New York, iar rezultatele relevă o rată a mortalității de 88,1%. Trebuie ținut cont, însă, că din moment ce au ajuns să fie conectați la un sistem de ventilație, pacienții sufereau și de alte afecțiuni, care le-au agravat starea.

Câți bani a adus Covid-19 celui mai bogat om din lume 

Totuși, lipsa ventilatoarelor crește numărul victimelor, iar sistemele de presurizare pot transforma avioanele în spitale, așa cum relevă studiu al companiei producătoare de echipament de scuba diving. Mai mult, dr. Daniel Reynolds, fondatorul companiei numită Lungfish Dive Systems, consideră că sistemele de ventilație mecanică sunt prea slabe pentru a produce cantitatea de oxigen necesară unui bolnav de Covid-19 în stadiu avansat, de aici și numărul mare de decese.

”Pentru mine, problema nu este lipsa ventilatoarelor, ci de ce atâția oameni cuplați la ventilatoare au murit?”

După ce s-a consultat cu mai mulți doctori în domeniu, concluzia a fost că decesele nu au fost cauzate direct de Covid-19, ci de principalul efect secundar al bolii: ”cedarea organelor din cauza hipoxiei cronice”, adică, pe românește, organismul se sufocă lent pentru că sângele nu poate transporta suficient oxigen către organe, nici măcar atunci când bolnavii sunt cuplați la ventilatoarele mecanice.

Avioanele te pot scăpa de Covid-19

Soluția nu pare a fi, deci, ventilatorul mecanic, ci camera hiperbarică, adică, în esență, o cameră presurizată, care să împingă cu o forță mai mare aerul oxigenat în plămâni, iar la presiune ridicată, oxigenul devine și mai solubil, deci la fiecare inspirație, intră mai mult oxigen în sânge decât în cazul conectării la ventilatoarele mecanice.

”Se știe deja că oxigenarea hiperbarică reduce inflamațiile (dar n.r.) nu sunt nici pe departe suficiente camere hiperbarice pentru a face față miilor de pacienți”, spune dr. Reynolds.

Iar avioanele sunt, în esemnță, camere hiperbarice uriașe, care pot genera presiuni de 1,6 – 2 atmosfere prin măștile de oxigen, în reprize de 90 de minute. La fiecare pauză, avionul va fi depresurizat, permițând schimbarea echipajului. În concluzie, avioanele te pot scăpa de Covid-19.

Acesta este avionul care merge pe șosea!

Toate studiile realizate în camere hiperbarice pe pacienți contaminați cu Coronavirus au dat rezultate excelente după numai două sesiuni. În plus, Neta Blum, cercetător la Universitatea Aerospațială Technion a confirmat posibilitatea presurizării avioanelor la presiuni de 2,5 atmosfere, cu rezerva că încă nu se cunosc repercusiunile în timp asupra fuzelajelor.

via engadget

Sursă fotografii: pexels

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi, în scădere cu 6,4% în primele 8 luni din 2024

În primele 8 luni din acest an, faţă de perioada corespunzătoare din...

mobilității electrice
Transporturi

Peisajul mobilității electrice din România își resetează traiectoria?

România înregistrează o dezvoltare mixtă a peisajului mobilității electrice, cu o absorbție...

autovehicule furate
Transporturi

Peste 250 de autovehicule furate au fost descoperite la frontieră în primele 9 luni

În primele nouă luni din anul 2024, poliţiştii de frontieră au descoperit...

Transporturi

MecDiesel – Soluția completă pentru piese de camioane

Industria vehiculelor comerciale, camioanelor și utilajelor grele joacă un rol esențial în...