Advertisement

microbuze electrice
Home Piaţa auto Flotă verde Ministerul Educaţiei vrea să achiziționeze 3.200 de microbuze electrice pentru transportul elevilor

Ministerul Educaţiei vrea să achiziționeze 3.200 de microbuze electrice pentru transportul elevilor

Ministerul Educaţiei intenționează să achiziționeze un număr de 3.200 de microbuze electrice, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Programului naţional «Microbuze electrice pentru elevi», lansat, joi, în dezbatere publică.

Programul, în valoare de 200 de milioane de euro (fără TVA), va fi finanţat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

”Deși, de-a lungul timpului numărul microbuzelor școlare a crescut, în continuare există o deficiență de mijloace de transport pentru aproximativ 70.000 de elevi. Necesitatea achiziționării de microbuze școlare este justificată și de uzura ridicată a microbuzelor școlare aflate în funcțiune, prin faptul că, cea mai recentă achiziție centralizată de microbuze școlare a fost realizată în anul 2012, acestea ajungând la capătul duratei de funcționare. Astfel, Ministerul Educației are în vedere achiziționarea, la nivel de sistem, a 3.200 de microbuze electrice. Suma totală generală disponibilă pentru achiziția de microbuze verzi, în cadrul I10. Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi, este în valoare de 200 milioane Euro, fără TVA”, arată instituția în Nota de Fundamentare a proiectului.

Investițiile vizează îmbunătățirea condițiilor de transport în zonele slab deservite prin furnizarea de microbuze școlare verzi și a infrastructurii aferente, în zonele cu declin demografic.

Destinația microbuzelor electrice este propusă cu precădere către mediul rural, luându-se în considerare criterii precum:

  • numărul elevilor din școală care fac naveta;
  • distanța pe care elevii fac naveta;
  • repartizarea echitabilă din punct de vedere geografic a microbuzelor;
  • conectarea la rețeaua de curent electric a școlii (condiție a priori pentru amenajarea unei stații de încărcare a microbuzului ecologic) sau disponibilitatea autorității publice locale de a crea o stație de încărcare în localitate și angajamentul ferm al APL de a asigura, pe o durată de minim 4 ani, resursa umană (șofer), costurile de reparații și întreținere a microbuzelor, costurile de alimentare etc.

”În unele localități din mediul rural numărul elevilor este redus, pe când în zonele periurbane numărul elevilor este în continuă creștere. Astfel, pentru a facilita accesul la educație, este necesar să se asigure transportul acestora în special către unitățile de învățământ din centrele de comună, precum și către cele din zonele urbane”, mai arată Ministerul Educației.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

România trebuie să implementeze ”salariul minim adecvat” până în 2024. Ce prevede Directiva europeană

Loteria Română își asigură RCA și Casco flota de peste 200 de autovehicule

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Flotă verde

Volvo EX90 va ajunge la clienții din România începând cu luna noiembrie

Volvo anunță că primul SUV EX90 integral electric a fost lansat pe...

Flotă verde

Allview Auto a comercializat deja 100 de unități CityZEN

Compania Allview Auto, care comercializează în România mașinile electrice CityZEN, și-a atins...

APIA
Flotă verdeFonduri publice

Flota APIA se extinde cu 36 de mașini electrice prin Rabla Plus

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a lansat licitația pentru...

Flotă verde

Leapmotor vine în România

Leapmotor International a desemnat AUTOGREEN MOTOR, care face parte din grupul AUTOITALIA,...