Advertisement

Porsche Bank România
Home Finanţare Leasing operaţional Soluţii pentru IMM-uri. Porsche Mobility: performanţă şi reduceri de cost

Soluţii pentru IMM-uri. Porsche Mobility: performanţă şi reduceri de cost

Siguranţa şi accesul la informaţie sunt extrem de importante când vine vorba de business, fie că este vorba de companii mari sau de întreprinderi mici şi mijlocii. De cele mai multe ori, companiile mari recurg la numeroase instrumente de monitorizare şi măsuri de siguranţă. 

Numărul mare de angajaţi şi multitudinea de procese interne necesită o viziune de ansamblu şi o comunicare eficientă. Această nevoie de a avea o viziune de ansamblu este resimţită şi de întreprinderile mici şi mijlocii, în funcţie de natura sferei de activitate.

Siguranţa şoferilor şi a flotei auto, în general, este esenţială atât pentru companiile mari, cât şi pentru IMM-uri, care au început să conştientizeze tot mai mult importanţa măsurilor de prevenire a evenimentelor rutiere. Potrivit statisticilor, România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul accidentelor rutiere. Un procent foarte mare al accidentelor are loc ziua, în condiţii de drum uscat. Aceste statistici ar putea indica faptul că accidentele nu sunt cauzate neapărat de condiţii meteo nefavorabile sau de lipsa vizibilităţii pe timp de noapte. Şoferii aleg rute alternative, precum drumuri naţionale cu cel mult două benzi, dintre care adesea una este mai îngustă.

„În 2014, serviciile de întreţinere şi reparaţii, asigurări şi asistenţă rutieră s-au numărat printre cele mai solicitate servicii asociate administrării de flote”, explică Radu Manea, Director Divizie Fleet Management, Porsche Finance Group.

Indiferent de modalitatea achiziţionării, străinătate, în cazul unui incident, indiferent ce se întâmplă, clienţii au garanţia că vor primi ajutorul de care au nevoie, prin serviciul de asistenţă rutieră nonstop. IMM-urile pentru care drumurile prin ţară şi în afara acesteia sunt la ordinea zilei, ca de altfel orice client Porsche Asigurări, beneficiază prin poliţa CASCO de Call Center Daune dedicat.

solutii-pentru-imm-uri-porsche-mobility-floteautoMai mult decât atât, în cazul unui incident rutier, clientul este scutit de birocraţie, deoarece constatarea daunei se face direct la dealer-ul autorizat de marcă. Tot ce are de făcut este să avizeze dauna în Call Center, iar apoi să se adreseze service-ului pentru constatare şi să lase maşina la reparat. În cazul în care prin leasing, cu credit sau cash, sau de tipul maşinilor, noi sau rulate, IMM-urile au posibilitatea de a opta pentru o poliţă CASCO de la Porsche Asigurări. O astfel de poliţă oferă acoperire internaţională gratuită în toată Europa, indiferent de asigurătorul RCA. Atât în ţară, cât şi în maşina este finanţată în leasing, Porsche Asigurări facilitează clienţilor procesul de soluţionare a daunei pentru că a eliminat împuternicirea de daună necesară de la finanțator, reducând astfel documentaţia dosarului de daună. În cazul unei asigurări CASCO încheiate prin Porsche Asigurări, decontarea se face direct cu service-ul, fiind eliminat acceptul de plată. Clientul nu trebuie decât să ridice maşina din service imediat ce reparaţia a fost efectuată. În plus, există garanţia reparaţiilor şi a pieselor folosite, pentru că toate lucrările se fac în reţeaua de service autorizată a fabricantului, cu piese originale, indiferent de vechimea maşinii.

Uneori timpul este factorul determinant pentru bunul-mers al business-ului, de aceea IMM-urile au o soluţie foarte eficientă oferită de Porsche Finance Group. Toate serviciile de care au nevoie se găsesc într-un singur loc, pe principiul one-stop-shop: maşină, finanţare, asigurare, service, fără complicaţii, fără drumuri suplimentare şi fără birocraţie. Clienţii pot finanţa şi asigura maşina direct la dealer.

O soluţie adoptată de unele companii care doresc o poliţă CASCO pentru flota de maşini este opţiunea pentru o asigurare parţială, mai ales dacă maşinile au fost achiziţionate second-hand şi au o vechime între cinci şi şapte ani la momentul achiziţiei. Acest tip de asigurare este disponibil doar în cazul maşinilor achiziţionate prin leasing sau prin credit, iar beneficiul principal este acela că prima de asigurare plătită are un nivel redus.

Fie că este vorba de asigurarea CASCO parţială sau de cea clasică, flotele beneficiază de asistenţă rutieră pe teritoriul României, ce cuprinde transportul autovehiculului avariat în urma daunelor, defecţiunilor sau în caz de chei furate. Asigurarea cuprinde şi transportul persoanelor aflate în autovehiculul asigurat la momentul producerii incidentului. Asigurarea CASCO include chiar şi costuri de cazare, în funcţie de situaţie.

Un alt element important când vine vorba despre flotele auto este mentenanţa. Aşa cum familiile fericite se aseamănă, familiile nefericite au motive distincte de a fi nefericite. Acelaşi lucru se poate spune şi despre flotele de maşini, cu o mică inversiune. Flotele care nu beneficiază de un management potrivit sunt foarte similare, din cauza lipsei de organizare, control sau planificare. Însă flotele care beneficiază de managementul potrivit diferă foarte mult una faţă de cealaltă.

solutii-pentru-imm-uri-porsche-mobility-floteautoAnul 2014 a fost marcat de creşterea sau reînnoirea flotelor clienţilor existenţi, dar şi de crearea unor noi parteneriate cu companii din domenii precum transport, consultanţă, farma. În plus, pentru că Porsche Mobility este parte a Porsche Finance Group, aceştia beneficiază de mai multe opţiuni de finanţare din care pot alege – leasing operaţional, leasing financiar, credit – la care se adaugă managementul de flotă personalizat nevoilor fiecărui client”, precizează Radu Manea, Director Divizie Fleet Management, Porsche Finance Group.

Managementul flotei auto presupune monitorizarea flotei auto a companiei şi a tuturor vehiculelor din cadrul acesteia: monitorizarea stilului de condus, consumul de carburant, siguranţa conducătorilor auto, starea de funcţionare a vehiculelor, mentenanţa, toate sunt asigurate de acest sistem care deţine funcţionalităţile necesare pentru gestionarea flotei.

Un astfel de software permite companiilor mari, dar şi IMM-urilor care desfăşoară activităţi în domeniul transporturilor şi nu numai, să facă acest lucru în condiţii optime, crescând productivitatea şi minimizând riscurile. Nu există două companii la fel, iar IMM-urile diferă chiar mai mult între ele, în comparaţie cu marile companii. A gestiona cu succes o flotă mică impune ca managerul de flotă să divizeze soluţiile şi să le adapteze pentru situaţii individuale, mai degrabă decât să vină cu răspunsuri generale.

Porsche Finance Group vine cu soluţii de management al flotei potrivite pentru IMM-uri şi nevoile acestora. Performanţa şi reducerile de cost sunt două elemente urmărite de toate companiile, iar prin intermediul unui management eficient al flotei, clienţii pot avea garanţia optimizării costurilor. Porsche Finance Group oferă trei tipuri de pachete pentru mentenanţa flotelor auto, în funcţie de nevoile specifice ale fiecărui client. Aceste pachete includ mentenanţă şi service, în funcţie de recomandările producătorului în manualul autoturismului, precum şi înlocuirea pieselor deteriorate şi uzate, inclusiv mâna de lucru.

IMM-urile a căror activitate presupune multe drumuri prin ţară şi nu numai, pot opta pentru un pachet dedicat. Pachetul DINAMIC pentru întreţinerea flotei presupune achitarea unei rate fixe lunare din partea utilizatorului, pe baza unei estimări de costuri de mentenanţă făcute la început, în funcţie de perioadă şi kilometri parcurşi. În cazul în care apar diferenţe între ratele achitate şi costurile reale de service, acestea sunt soluţionate la finalizarea contractului. Astfel, clienţii au posibilitatea de a bugeta costurile de mentenanţă cu precizie pe termen lung şi pot verifica în mod constant diferenţele kilometrilor suplimentari/neparcurşi.

Un alt pachet disponibil este pachetul TRANSPARENT care asigură transparenţă totală, decontarea fiind făcută pentru costurile reale de service. Clientul, ca utilizator, plăteşte o rată lunară care variază în funcţie de consumul real. Astfel, clientul beneficiază de transparenţă totală în ceea ce priveşte costurile de mentenanţă şi reparaţii, având un control foarte bun asupra costurilor. Mai mult decât atât, clientul primeşte o singură factură centralizată pentru toată flotă. Acest pachet reprezintă soluţia ideală pentru companiile ce au deja flote în utilizare, pentru care doresc să contracteze servicii de management de flote.

Cel de-al treilea pachet disponibil este pachetul CONFORT, ce presupune transferul riscului către Porsche Mobility. Clientul plăteşte o rată lunară fixă pentru o limită anuală estimată de kilometraj, iar pentru kilometrii suplimentari se stabileşte un cost cu acordul părţilor. Acest pachet oferă posibilitatea de a bugeta costurile de mentenanţă, permite vizualizarea sold-ului pentru kilometrajul în exces, și în plus va fi emisă o singură factură pentru întreaga flotă.

Astfel, prin intermediul unei asigurări potrivite şi a unui pachet de management al flotei, companiile se pot bucura de costuri de operare scăzute şi controlul acestora, minimizarea costurilor raportate la durata de viaţă a bunurilor, o productivitate crescută a managementului flotei auto, reducerea riscurilor, disponibilizarea resurselor sau accesul la resurse care nu ar fi fost disponibile în interiorul companiei, accesul la un potenţial de expertiză superior.

 

(Articol publicat în revista FloteAuto, octombrie 2015)

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Compania Națională de Investiții
Leasing operaţional

Compania Națională de Investiții contractează 12 autoturisme în leasing operațional

Compania Națională de Investiții va contracta, prin licitație, un număr de 12...

TCO
Leasing operaţional

TCO: mașini electrice vs mașini termice

Accelerarea adoptării mașinilor electrice pe baterie este determinată de doi factori esențiali:...

ayvens
Leasing operaţional

Ayvens intră în parteneriat cu BYD pentru a livra vehicule electrice în Europa

Ayvens (ALD Automotive – LeasePlan) a semnat un memorandum de înțelegere cu...

arval
Leasing operaţional

Observatorul Arval pentru Mobilitate 2024: 9 din 10 manageri spun că flotele lor vor crește sau vor rămâne stabile în următorii 3 ani

Majoritatea companiilor românești rămân încrezătoare în viitorul flotelor lor, 88% anticipând stabilitate...