lexus nx 200t - floteauto
Home Piaţa auto Autoturisme Lexus NX200t, în premieră cu motor turbo pe benzină

Lexus NX200t, în premieră cu motor turbo pe benzină

Începând cu luna ianuarie a anului 2015, pentru SUV-ul compact Lexus NX va fi oferită şi varianta NX 200t, o premieră Lexus, cu motorizare de 2,0 litri benzină, turbo, de 238 CP. Care va fi mai performantă decât varianta hibridă NX 300h, dar și mai scumpă cu 2.000 de euro.

Lexus a lansat în România în luna noiembrie a anului trecut noul model Lexus NX, primul model al mărcii în segmentul SUV-urilor de talie medie. Cu un design influențat în mod clar de vehiculul concept LF-NX, prezentat la Saloanele Auto din 2013 de la Frankfurt și Tokyo, modelul NX reprezintă cea mai recentă și mai progresistă expresie de până în prezent a limbajului de design Lexus și setează noi standarde pentru viitoarele modele ale mărcii.

Lexus NX  a fost disponibil la momentul lansării doar în varianta NX 300h, un hibrid integral benzină-electric deosebit de eficient, care consumă 5.1 l/100km în ciclu mixt, emite numai 117g CO2/km, oferind o putere totală de 197CP. Acum, Lexus oferă o nouă variantă de motorizare, NX 200t, care reprezintă o premieră absolută pentru marca premium japoneză: motor turbo pe benzină.

lexus nx 200t 1- floteautoCu o putere totală de 238 CP și un cuplu maxim de 350 Nm, Lexus NX 200t este oferit atât în versiune cu tracțiune doar față, cât și cu tracțiune integrală AWD, iar cutia de viteze poate fi manuală cu 6 trepte sau automată, tot cu 6 trepte și comandă de la padelele de pe volan. Cu un demaraj 0-100 km/h în 7,3 secunde și o viteză maximă de 200 km/h, Lexus NX 200t mizează pe un comportament agil pe șosea, dublat de o serie de sisteme de asistență foarte moderne.

În același timp, în ciuda performanțelor foarte bune pentru segmentul său, Lexus NX 200t afișează și valori foarte bune ale consumului și emisiilor poluante: 7,7 litri/100 km și emisii CO2 de 178 g/km. Pentru cei care doresc maximum în materie de dinamism, dar și de confort, pachetul F-Sport vine cu o serie de modificări menite a face Lexus NX 200t unul dintre cele mai antrenante SUV-uri compacte premium de pe piață.

Prețul de bază al variantei turbo pe benzină este de 45.900 euro TVA inclus, valabil pentru versiunea cu tracțiune doar față, în timp ce versiunea cu tracțiune integrală AWD pornește de la 47.500 euro TVA inclus. Pentru mai multe informații despre dotările și nivelurile de echipare ale gamei Lexus NX, consultați LEXUS NX PRETURI DOTARI – IAN 2015

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Suzuki
Autoturisme

Sisteme 4×4 Suzuki. Suflete hoinare

Nicăieri în industria auto, n-o să găsești o ofertă atât de variată...

su7
Autoturisme

Xiaomi a livrat primul său automobil electric, SU7. Compania a primit peste 100.000 de comenzi

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a primit peste 100.000 de comenzi pentru...

Jogger
Autoturisme

Aventură cu Dacia Jogger. Acasă, în natură

Cel mai hoinar model Dacia, versatilul Jogger, a primit toate accesoriile necesare...

Autoturisme

Piaggio Porter – vehiculul multifuncțional ideal pentru afaceri din orice domeniu

În contextul actual al logisticii și mobilității în afaceri, Piaggio Porter se...