Advertisement

lotul Biharia-Borş
Home Administrare flote Asigurări City Insurance va fi preluată de un investitor privat elveţian

City Insurance va fi preluată de un investitor privat elveţian

Negocierile de preluare a societăţii de asigurare City Insurance de către un investitor privat elveţian, Max Roessler, sunt aproape de finalizare.

Acesta a venit în România împreună cu reprezentanţii companiei Berlin London Holding AG, specializată în managementul şi reorganizarea societăţilor de asigurare.

Dr. Max Roessler a avut astăzi o întâlnire şi cu preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, care şi-a afirmat sprijinul pentru facilitarea tranzacţiei, cât şi cooperarea atât cu compania City Insurance, cât şi cu investitorul, pentru restabilirea, într-un termen cât mai scurt, a indicatorilor financiari de capitalizare, solvabilitate şi lichiditate ai societăţii de asigurare.

Avem convingerea că această investiţie va completa tabloul solid al asigurătorilor din România spre beneficiul consumatorilor români”, a declarat preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.

Totodată, acesta a salutat intrarea pe piaţa asigurărilor din România a unui nou investitor puternic şi a subliniat, în cadrul discuţiilor, evoluţiile pozitive şi sustenabile pe care acest sector le-a înregistrat în ultimii ani.

City Insurance este o companie ce deţine o cotă de piaţă de circa 9%, cu un portofoliu solid, mai ales în ceea ce priveşte poliţele auto obligatorii şi care se poate dovedi o investiţie foarte bună pentru următorii ani.

Cu o carieră bancară şi investiţională impresionantă, Dr. Max Roessler deţine un portofoliu substanţial de active în mai multe societăţi elveţiene. Este acţionar principal în compania de construcţii Implenia, deţine participaţii importante în compania de maşini unelte Starrang Group, ca şi în companii de servicii financiare, inclusiv în societăţi de asigurare înregistrate în Europa. A deţinut/deţine poziţii de management în diferite companii (ex. Rossaco Consulting AG, Global Care AG, Marowag AG, Parmino Holding AG, SunVesta Holding AG, Dominick Company AG).

Este profesor, absolvent al Universităţii Harvard şi al Facultăţii Tehnice a Confederaţiei Helvetice din Zurich.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

RCA
Asigurări

Cum explică Ministerul Finanțelor plafonarea tarifelor RCA până la finalul anului

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul Hotărâre de Guvern, elaborat de Autoritatea de...

RCA
Asigurări

Plafonarea tarifelor RCA a fost prelungită până la sfârşitul anului

Plafonarea preţurilor la poliţele RCA va fi menţinută pentru încă trei luni,...

RCA
Asigurări

Guvernul propune prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 31 decembrie 2024

Guvernul propune, printr-un proiect de Hotărâre publicat de Ministerul Finanţelor, prelungirea plafonării...

RCA
Asigurări

UNSAR: În trimestrul I au fost plătite despăgubiri de 1,56 miliarde lei, în baza poliţelor RCA

În primul trimestru al acestui an, societățile de asigurări au achitat, în...