Va fi menţinută declaraţia pe proprie răspundere? Ce spune premierul

Premierul Ludovic Orban a declarat că sunt luate în calcul două variante în ceea ce priveşte declaraţia pe proprie răspundere în perioada stării de alertă.
modelul declaraţiei pe proprie răspundere

Potrivit şefului Guvernului, decizia va fi adoptată de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă la scurt timp după instituirea stării de alertă.

„Există două variante: varianta menţinerii tipului de declaraţie, fie scrisă, fie pe telefonul mobil şi varianta ca persoanele care sunt oprite în filtre vor fi puse să declare scopul deplasării în afara localităţii. Ambele variante sunt în analiză. Vom lua o decizie cât de curând, iar organismul care va stabili această decizie este Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, iar decizia va fi luată după instituirea stării de alertă”, a afirmat Ludovic Orban.

Modelului declaraţiei pe proprie răspundere este accesibil pe pagina https://stirioficiale.ro/.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea şi semnătura olografă a titularului.

Românii pot prezenta declaraţia pe proprie răspundere şi direct de pe telefon, cu semnătură olografă aplicată, împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia. Aceasta se completează pe platforma formular.sts.ro şi, ulterior, se salvează în format PDF.

De asemenea, documentul poate fi tipărit şi completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

Totodată, declaraţia pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul oficial.

Este permisă refolosirea declaraţiei prin modificare datei, în cazul deplasărilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasări la magazinul din apropierea casei ori la farmacie.

 

CITEŞTE ŞI:

Restricţii de circulaţie pe DN 22, Râmnicu Sărat – limită judeţul Brăila

Fonduri europene pentru Centura Municipiului Rădăuţi

Astaldi va construi secţiunea 5 de pe Autostrada Sibiu – Piteşti

Adaugati comentariu