Advertisement
puncte de încărcare
Home Finanţare Fonduri publice Ministrul Energiei promite 20.000 de staţii de reîncărcare electrică

Ministrul Energiei promite 20.000 de staţii de reîncărcare electrică

Ministrul Energiei, Anton Anton, promite amenajarea, în următorii patru ani, a 20.000 de staţii de încărcare a autovehiculelor electrice, în condiţiile în care doar 1% din energia consumată în domeniul transporturilor este regenerabilă.

Oficialul guvernamental consideră că, în transporturi, consumul de energie regenerabilă ar trebui să urce la 20-40%, însă România nu are fondurile necesare pentru a atinge această ţintă.

„Doar 1% din energia consumată în transporturi este regenerabilă şi asta trage România înapoi ,oricare ar fi ţinta europeană. Trecerea de la 1% la 20-40% la transporturi înseamnă foarte mulţi bani pe care ţara, în minutul acesta, nu-i are”, a afirmat ministrul Energiei, în cadrul conferinţei Energy Strategy Summit 2018.

Din punctul său de vedere, soluţia poate fi accesarea fondurilor europene pentru instalarea staţiilor electrice, în condiţiile în care România are o strategie naţională în domeniu şi, în plus, oferă cele mai mari facilităţi pentru maşinile electrice, 10.000 de euro prin programul Rabla Plus.

„În România vor fi amenajate 20.000 de staţii de încărcare a autovehiculelor electrice în următorii 4 ani de zile”, a punctat Anton Anton, care a adăugat că unul dintre motivele pentru care ţara are probleme legate de folosirea energiei curate în transporturi îl reprezintă numărul mare de autovehicule vechi aflate în circulaţie.

„Transport înseamnă autobuze electrice, tramvaie, troleibuze, cale ferată, reducerea maşinilor diesel şi poluante. Avem maşini multe mai vechi de 10 ani care circulă în România. Alea trebuie reduse”, a subliniat ministrul Energiei.

În opinia sa infrastructura necesară alimentării maşinilor electrice este doar o parte a soluţiei. Trecerea la o mobilitate „curată” ar trebui să includă şi conversia maşinilor, „de la motorină şi benzină la hibride sau electrice.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi, în creștere cu 9,4% în primele 9 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Blue
Transporturi

Blue, aplicația de ride-hailing dezvoltată de Autonom, intră pe piața călătoriilor urbane cu 100 de autovehicule Tesla

Blue, brandul românesc, parte din cea mai extinsă rețea de mobilitate din...

Transportul public
Transporturi

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă pentru angajați

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă indiferent de generaţie,...

rabla plus
Fonduri publice

AFM deschide o nouă sesiune ”Rabla Plus”, destinată persoanelor fizice

Persoanele fizice se pot adresa, începând de joi, 23 noiembrie, producătorilor sau...