Schimbările climatice din ultimii ani i-au determinat pe producătorii de autovehicule să aloce mai mult timp și resurse pentru a inova în tehnologia mașinilor electrice. În fiecare an sunt lansate pe piață modele noi, mai performante, cu o autonomie și mai bună, iar infrastructura de încărcătoare a mașinilor s-a dezvoltat proporțional cu cererea de vehicule.
În prezent sunt aproximativ 6 milioane de autovehicule electrice la nivel mondial, iar flota electrică globală va ajunge în anul 2020 la 13 milioane. Cota de piață globală a mașinilor electrice a fost în 2018 de 4.6%, iar în 2030 se estimează un număr de 126 milioane de vehicule. (Sursa Business Insider)
Sunt mașinile electrice soluția viitorului?
Compania SafeFleet specializată în servicii cu valoare adaugată pentru flotele auto, a creat un ghid pentru managerii flotelor auto, despre Viitorul Flotelor Auto: Mașinile Electrice, în care cei interesați de domeniul automobilelor electrice vor afla informații prețioase despre piața de mașini electrice din România, despre factorii de care trebuie să țină cont posesorii auto în procesul de tranziție de la mașinile pe diesel sau benzină, la cele electrice și multe altele.
Viziunea companiei despre viitorul electric s-a concretizat în Electrificarea Flotei SafeFleet, despre care a realizat și un studiu de caz, comparând costurile de alimentare a unei flote diesel versus electric.
Cei de la SafeFleet împărtășesc povestea lor de succes, împreună cu rezultatele pe care le-au obținut după ce au achiziționat mașini electrice pentru flota lor auto. După părerea lor, mașinile electrice reprezintă viitorul flotelor auto, chiar și în România.
Îți propunem să descarci Ebook-ul pentru a afla ce consum au avut cele 3 mașini Diesel versus cele 3 mașini Electrice din flota SafeFleet, care au circulat în condiții similare pe o perioadă de 6 luni. Vei putea citi despre cât a consumat efectiv fiecare autovehicul, dar și despre ce înseamnă gestiunea unei flote electrice, sau despre leasing-ul operațional.
Electrificarea flotei auto îți oferă următoarele avantaje:
- Costurile cu alimentarea electrică sunt foarte mici
- Investiția cu achiziția mașinii se amortizează în câțiva ani
- Mașinile electrice nu sunt impozabile în România, iar costul de exploatare este scăzut
- Programele guvernamentale oferă subvenții consistente la achiziție
- Contribuția pe termen lung la sănătatea mediului înconjurător este esențială
Dacă ai deja o flotă electrică, iar scopul tău este să ai și propriile tale stații de încărcare, atunci cei de la Lek3.co îți oferă încărcătoare electrice chiar în parcarea flotei tale. Costul încărcării electrice este de 6 ori mai mic decât costul alimentării cu combustibil. În plus, vei putea oferi energie electrică și altor posesori de mașini electrice, bineînțeles contra cost.
Comentați?