Advertisement

Bosch
Home Piaţa auto Industrie auto IAA Mobility 2023: Bosch crește prin intermediul soluțiilor și tehnologiilor pentru vehiculul definit de software

IAA Mobility 2023: Bosch crește prin intermediul soluțiilor și tehnologiilor pentru vehiculul definit de software

Software-ul este pilonul central pentru viitorul mobilității. Nicio altă companie nu poate egala soluțiile și tehnologia pe care Bosch le oferă pentru autovehiculul definit de software în toate domeniile – de la computere de bord pentru autovehicule, la soluțiile cloud și la semiconductori.

În acest domeniu, Bosch beneficiază de experiența sa nu numai în domeniul software-ului auto, ci și în cel al hardware-ului necesar pentru acesta, înregistrând deja o creștere robustă în domeniul calculatoarelor pentru autovehicule. Compania se așteaptă la vânzări de trei miliarde de euro în 2026 numai din calculatoarele pentru sistemele de asistență a șoferului și infotainment. În general, evoluția comercială pentru Bosch este pozitivă, chiar dacă mediul rămâne volatil și provocator.

În sectorul Mobilitate, se așteaptă ca vânzările să înregistreze o creștere solidă de zece procente în 2023, după ajustarea efectelor cursului de schimb valutar. Această creștere include efecte de preț, dar și creșteri marcate ale volumului. „Bosch are expertiză în domeniul software și o fructifică pentru a modela viitorul mobilității. Tehnologia noastră va face din autovehiculul definit prin software o realitate și va contribui la punerea acestuia pe șosele”, a declarat Dr. Stefan Hartung, președintele Consiliului de administrație Bosch, la evenimentul IAA Mobility 2023 din München.

„În viitorul mobilității definite prin software, nu doar hardware-ul va fi vital, ci și interacțiunea dintre software din diferite surse”, a continuat Hartung. Mai mult ca oricând, Bosch se poziționează, de asemenea, ca o companie de software pentru mobilitate, dezvoltându-și în același timp expertiza în domeniul hardware. Ca parte a acestui efort, compania își reorganizează sectorul de activitate Mobilitate începând cu 1 ianuarie 2024. Acest lucru va consolida colaborarea între divizii. Bosch are 38.000 de dezvoltatori de software numai în cadrul operațiunilor sale de mobilitate – mai mult decât orice altă companie din industria auto.

Software-ul Bosch face mobilitatea mai sigură și mai sustenabilă

Autovehiculele definite prin software necesită o nouă arhitectură IT și electronică centralizată. Bosch este una dintre puținele companii care dezvoltă această arhitectură și care știe cum să controleze interacțiunea dintre componentele electronice ale autovehiculelor și cloud. Compania oferă software pentru hardware agnostic, care funcționează pe cipuri realizate de diferiți producători. Un rezultat al acestui lucru este un middleware special pentru sistemele de asistență a șoferului și de conducere automată, care ajută, de asemenea, la decuplarea software-ului și a hardware-ului. Autovehiculele în care software-ul reprezintă punctul de plecare al proiectării și dezvoltării pot oferi șoferilor o experiență de conducere digitală și personalizată. Noi funcții în domenii, precum asistența pentru șoferi, pot fi adăugate la autovehicul prin intermediul actualizărilor de software.

„Ne-am obișnuit cu actualizări constante pentru dispozitivele noastre inteligente. Și autovehiculele ar trebui să poată primi funcții noi în orice moment, indiferent de orice facelift sau model. Cu soluțiile Bosch pentru software auto, autovehiculele vor fi capabile de mai mult”, a declarat Dr. Markus Heyn, membru al consiliului de administrație și președinte al sectorului de Mobilitate. „Acest lucru se datorează faptului că software-ul este cheia pentru a spori și mai mult confortul și sustenabilitatea”, a continuat el. În cazul autovehiculelor electrice, de exemplu, software-ul facilitează gestionarea energiei conectate și gestionarea termică, reducând astfel timpul de încărcare a acumulatorilor cu până la 20 de procente.

Activitatea de electromobilitate se dezvoltă bine pentru Bosch. Compania este pe cale să atingă vânzări de 6 miliarde de euro în 2026. Chiar și anul trecut, Bosch a reușit să își crească producția de componente pentru autovehicule electrice cu aproximativ 50 de procente. În 2023, doar producția de motoare electrice se va dubla. Software-ul Bosch joacă un rol cheie și în industria mai largă a electromobilității; de exemplu, în sistemele automate de reciclare a acumulatorilor. Nu numai că software-ul este capabil să identifice originea și starea acestora, dar, prin ghidarea utilizatorilor prin etapele procesului, permite, de asemenea, dezasamblarea rapidă și sigură a acumulatorilor externi.

Un nou concept de control independent de orice hardware

Deși ingineria hardware și cea software sunt din ce în ce mai separate, ele oferă, de asemenea, avantaje reciproce. Acest lucru este deosebit de evident în sistemele moderne de protecție împotriva accidentelor, precum noua generație ESP. Inovația cheie în acest caz este un nou concept de control: „Vehicle Dynamics Control 2.0” (Controlul dinamicii autovehiculului 2.0). Acest software poate interveni nu numai în sistemul de frânare, ci și în sistemul de propulsie electrică și în sistemul de direcție electrică. Acest lucru înseamnă mai puțină contravirare și distanțe de frânare mai scurte și, prin urmare, o mai mare siguranță pentru șoferi. Avantajul major pentru producătorii auto este că noul sistem de control poate fi integrat fie în calculatorul de bord al autovehiculului, fie în unitatea de control ESP, iar în viitor va fi disponibil ca pachet software discret. Acesta va face parte din managementul mișcărilor autovehiculului, o soluție software care coordonează toate aspectele legate de mișcările autovehiculului prin controlul centralizat al frânelor, direcției, sistemului de propulsie și șasiului.

Tehnologia industrială Bosch de-a lungul întregului lanț valoric

Cu toate acestea, software-ul Bosch nu va schimba doar modul de conducere, ci și modul în care sunt fabricate autovehiculele. De exemplu, compania securizează lanțurile de aprovizionare a autovehiculelor cu ajutorul unei soluții de urmărire și localizare. Prin înregistrarea în timp real a poziției și a stării containerelor de transport, această soluție asigură o monitorizare transparentă și sigură. Software-ul de Industrie 4.0 Nexeed ajută la reducerea semnificativă a ratelor de rebut în fabricile de celule de acumulatori de la nivelul actual de 10 până la 15 procente. În plus, Bosch poate utiliza inteligența artificială (IA) pentru a detecta din timp anomaliile și erorile din producția de autovehicule, reducând astfel costurile de producție. Bosch utilizează deja un astfel de software de inteligență artificială în 50 dintre fabricile sale. La locația din Bursa, Turcia, software-ul a contribuit deja la reducerea costurilor de producție cu aproape 10 procente.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Constructor desemnat pentru secțiunea Suplacu de Barcău – Chiribiș, parte din Autostrada Transilvania

ANAT şi FORT propun desfiinţarea controlului la frontiera între România şi Bulgaria

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

continental
Industrie auto

Sediile Continental România se implică durabil în dezvoltarea mediului universitar din țară

Continental, companie tehnologică, s-a implicat activ și în an acest an și...

Industrie auto

Siguranță pe șosea: ce poți să faci pentru a evita accidentele

Siguranță pe șosea: ce poți să faci pentru a evita accidentele. De-a...

carlos tavares
Industrie auto

Carlos Tavares nu exclude închiderea unor fabrici auto în Europa

La fel ca alți producători aflați în dificultate în 2024 din cauza...

Bosch
Industrie auto

IAA Transportation 2024: Bosch se dezvoltă cu software și tehnologie pentru camioane și furgonete

Transportul de marfă este un pilon important al economiei. Pentru a beneficia...