ASF a sancţionat Groupama şi Uniqa

În urma controalelor inopinate desfăşurate la patru societăţi de asigurări, ASF a decis sancţionarea societăţilor Groupama şi Uniqa Asigurări cu amendă în cuantum de 10.000 de lei fiecare, precum şi sancţionarea cu avertisment scris a directorului general al Groupama şi a preşedintelui Directoratului societăţii Uniqua Asigurări. Potrivit ASF, în sarcina celor două societăţi a fost instituită obligaţia remedierii neregulilor constatate.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a demarat în data de 12 iunie controale în regim de urgenţă la companiile Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa, acestea fiind suspectate că refuză să ofere cotaţii pentru poliţele auto obligatorii (RCA) pe durată de o lună.

„Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public, conform cărora nu toate societăţile de asigurare oferă cotaţii pentru poliţele RCA pe durata de o lună, ASF a aprobat declanşarea unor controale în regim de urgenţă pe această temă la societăţile Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa. Rezultatele vor fi făcute publice după finalizarea acţiunilor de control“, a anunţat ASF la momentul respectiv.

 

 

Adaugati comentariu