Germania ar putea fi sancţionată de Comisia Europeană pentru legea salariului minim în transporturi

Comisia Europeană consideră că aplicarea Legii salariului minim tuturor operaţiunilor de transport de pe teritoriul german restricţionează libertatea de a oferi servicii şi de a asigura libera circulaţie a produselor.
germania-ar-putea-fi-sanctionata-de-comisia-europeana-pentru-legea-salariului-minim-in-transporturi-floteauto

„Aplicarea acestor măsuri pentru operaţiuni internaţionale sau pentru cele de trazit nu poate fi justificată, creând bariere administrative disproporţionate care împiedică funcţionarea corespunzătoare a pieţei comune. Comisia Europeană consideră că sunt disponibile măsuri proporţionate pentru asigurarea protecţiei sociale a angajaţilor şi pentru garantarea concurenţei corecte, permiţând şi circulaţia liberă a serviciilor şi bunurilor”, se precizează într-un comunicat oficial al Comisiei Europene.

germania-ar-putea-fi-sanctionata-de-comisia-europeana-pentru-legea-salariului-minim-in-transporturi-floteauto
Germania este a 22-a ţari din UE care introduce legea salariului minim în transporturi

Comisia Europeană a trimis o scrisoare oficială de înştiinţare, acesta fiind primul pas în cadrul procedurii de sancţionare pentru presupusa încălcare a reglementărilor comunitare (infringement).

Guvernul de la Berlin va avea la dispoziţie două luni pentru a răspunde argumentelor Comisiei Europene.

Germania este a 22-a ţară membră a Uniunii Europene care introduce salariul minim în domeniul transporturilor. Legea a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2015, salariul minim fiind de 8,5 euro pe oră. Problema este că legea se aplică şi companiilor din afara Germaniei care oferă servicii pe teritoriul german.

 

 

Adaugati comentariu