Cele 3 tendinţe din sectorul bancar în viziunea guvernatorului BNR

Creşterea moderată a creditării, calitatea creditului şi creşterea importanţei finanţării din resurse locale sunt cele trei tendinţe care se prefigurează pe viitor în sectorul bancar, a afirmat guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, într-o conferinţă dedicată sectorului bancar.
isărescu

„Cu menţiunea că nu încerc să fac previziuni, ca să nu fiu pedepsit de zei, trei tendinţe mi se par că sunt evidente în ceea ce priveşte viitorul industriei bancare din România. Prima: probabil că ceea ce va continua va fi o creştere moderată a creditului, nu una rapidă şi categoric nu una explozivă — şi aceasta nu numai pentru că industria, bancherii, după ce s-au fript cu supa suflă şi în iaurt. Nu este numai o reacţie psihologică şi managerială. Eu cred că aici sunt motivaţii mult mai profunde să credem că acest lucru se va întâmpla şi cred că nici nu este rău”, a explicat Mugur Isărescu.

tendinte-ale-sectorului-bancar-in-viziunea-guvernatorului-bnr-floteauto
Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

A doua tendinţă care se conturează în sectorul bancar pentru perioada următoare este, potrivit guvernatorului BNR, calitatea creditului acordat în detrimentul cantităţii.

Cea de-a treia tendinţă vizează creşterea importanţei finanţării din resurse locale.

Specialişti din sectorul financiar-bancar, analişti, reprezentanţi ai mediului economic şi autorităţi la nivel înalt s-au reunit, vineri, la evenimentul intitulat „Să înţelegem viitorul. Perspectivele sectorului bancar şi ale economiei. Pot băncile schimba viitorul României în bine?”, organizat de Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR).

 

 

Adaugati comentariu